Seurasaaren joulupolun krotti, jossa tonttuja ja talvinen maisema tekstillä Seurasaaren joulupolku 15.12.2019 klo 12-18.

Lucia kruunataan Tuomiokirkossa perjantaina ja Seurasaaren joulupolku sunnuntaina

Seurasaaren joulupolku on kurkistuksia satuun ja vanhan ajan joulunviettoon 15. joulukuuta kello 12-18

Seurasaaren Joulupolku 15. joulukuuta kello 12-18 on lapsiperheille tarkoitettu ilmainen joulutapahtuma, joka tarjoaa kävijöilleen kurkistuksia joulun perinteisiin ja ensimmäisen joulun sanomaan. 

Joulupolun erityispiirteisiin kuuluu joka vuosi tapahtumaa varten luotava juhlavalaistus, joka pääsee oikeuksiinsa illan alkaessa hämärtää. Erilaiset valoelementit juhlavista nauhoista kynttiläpolkuun, rakovalkeisiin ja tuikkiviin lyhtyihin luovat paitsi tunnelmaa, myös muistuttavat kävijöitä siitä, että vuoden pimein aika on pian taittumassa.

Perinteisistä tapahtumapisteistä paluun tekee tänä vuonna Joulupolun postikonttori, jossa lapset voivat kirjoittaa Joulupolun oman postikortin ja lähettää sen.

Tänäkin vuonna Joulupolulla voi tavata Joulupukin ja Joulumuorin, seikkailla olkisokkelossa, tervehtiä metsäneläimiä, etsiä piilotettuja tonttuja tai vaikka ajella hevoskärryillä. Lapset saavat tuoda myös itse tekemiään joulukoristeita Metsähallituksen lahjoittamiin joulukuusiin, jotka löytyvät reitin varrelta läheltä Juhlakenttää.

Antin kaffeliiterissä tarjoillaan myös perinteiseen tapaan lapsille joulupuuroa - muistakaa ottaa omat astiat mukaan! Seurasaaren Joulupolun suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio.

Sunnuntaina 15.12. järjestettävän Seurasaaren joulupolun vuoksi linjalla 24S järjestetään lisäliikennettä välillä Postikatu-Seurasaari. Linja 24S lähtee Postitalon pysäkiltä H2038 ja ajaa suoraan Mechelininkatua pitkin ilman Hietaniemen kierrosta. Lisälähdöt lähtevät Erottajalta klo 11.20 alkaen ja viimeinen lähtö Seurasaaresta on klo 18.39.

Lisää aiheesta:

Lucia kruunataan jo 70. kerran

Lucia kruunataan jo 70. kerran.

Sara Ray kruunataan Suomen Luciaksi Helsingin tuomiokirkossa perjantaina 13. joulukuuta kello 17. Hänet kruunaa presidentti Tarja Halonen. Sen jälkeen Lucia-kulkue matkaa läpi Helsingin keskustan, lähtö kello 18 Senaatintorilta. Parhaiten tunnelmaan pääsee seuraamalla kulkuetta, jossa Lucian lisäksi voi nähdä tonttuja, hevosia ja museoautoja. Reitti kulkee Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle ja kääntyy Pohjoisesplanadille ja palaa Unioninkatua pitkin Senaatintorille.

Voit myös nähdä ja kuulla Lucian ja Lucia-kuoron Helsingin Bio Rexin markkinoilla sunnuntaina 15. joulukuuta kello 11–13. Samalla voit halutessasi ostaa olkitöitä, ruokaa sekä leivonnaisia.

Lucia on valon, ilon ja inhimillisyyden lähettiläs. Lucia ja Lucia-kuoro tekevät joulu- ja tammikuussa lähes 100 vierailua sairaaloihin, vanhainkoteihin ja juhlatilaisuuksiin. Tänä vuonna Suomen Lucia täyttää 70 vuotta.

Lucia-kulkue aiheuttaa perjantaina 13.12. poikkeusreittejä raitiolinjoille 2, 3, 4 ja 7 noin kello 17.30-19. Lisäksi liikennöidään korvaavia bussilinjoja 3X ja 4X.

Lisää aiheesta