Raide-Jokerin työmaainsinööri Jussi Laamanen YIT:ltä ja Mauno Mynttinen Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiristä talkoilivat Viikissä 150 linnunpönttöä ja jakoivat ne lintujen ystäville.

Linnunpönttöjä sorvattiin Raide-Jokerin alta kaadetuista puista Viikissä

Lähes 150 linnunpönttöä rakennettiin kaadetusta puutavarasta tässä kuussa Viikin Maaherranpuistossa Raide-Jokerin ja Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piirinvoimin. Puita jouduttiin kaatamaan, koska pikaraitiotie Raide-Jokerin rakennustyöt ovat etenemässä kevään aikana Viikinkaarelle.

Pöntöt päätettiin sorvata koronatilanteesta huolimatta. Sorvausidean takana ollut työmaainsinööri Jussi Laamanen YIT:ltä kertoo, että asiaa kyllä harkittiin useita päiviä.

Mietimme, pitäisikö tämäkin tapahtuma kokonaan perua, mutta sitten päätimme, että muutetaan tapahtuman luonne sellaiseksi, ettei se ole millään tavalla sosiaalinen kokoontuminen. Sorvasimme pönttöjä ja ohjeistimme ihmisiä vain noutamaan pöntöt ilman sen kummempia turinoita, pysytellen kauempana muista ihmisistä. Näinhän se homma sujuikin, eikä ongelmia ollut. Ihmisiä tuli paikalle harvakseltaan, ja odottelijoita oli vain muutamia kerrallaan. Silti kaikki päivän aikana sorvatut pöntöt löysivät omistajan.

Raide-Jokerin työmaainsinööri Jussi Laamanen YIT:ltä ja Mauno Mynttinen Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiristä jakoivat pöntöt Viiikissä lintujen ystäville.

Rakentaminen rasittaa jonkin verran ympäristöä, mutta voimme myös suojella sitä rakentamisen vaikutuksilta – esimerkiksi Vantaanjoessa siirsimme vuollejokisimpukat sukeltajien avulla yläjuoksulle turvaan, pois siltatyömaan alta, kertoo Raide-Jokerin ympäristöasiantuntija Niina Salojärvi.

Vaikka ympäristöä joudutaan rasittamaan, Raide-Jokeri hankkeena on ympäristöystävällinen. Sen tavoite on vähentää liikenteen päästöjä.

Lisää aiheesta
Raide-Jokeri

Kuva: Raide-Jokeri

JAA