Matkustajia nousemassa bussiin.

Joukkoliikenteeseen tulossa tänä vuonna kolme uutta runkobussilinjaa - raitiolinjojen 7 ja 9 reitit pitenevät

Joukkoliikenteeseen tulee tänä vuonna kolme uutta runkobussilinjaa, jotka vahvistavat Helsingin ja Vantaan välisiä yhteyksiä. Raitiovaunut palvelevat entistä laajempaa aluetta, kun linjojen 7 ja 9 reitit jatkuvat.

Uusia runkobussilinjoja 300 ja 400 liikennöidään elokuusta alkaen Helsingin keskustasta Länsi-Vantaalle. Linja 300 kulkee Elielinaukiolta Pähkinärinteen kautta Myyrmäen asemalle. Linja 400 kulkee Elielinaukiolta Myyrmäkeen, Martinlaaksoon ja Vantaankosken asemalle.

Keski-Vantaalla runkolinja 600 korvaa elokuussa linjan 615, mutta Rautatientorin ja Lentoaseman välinen reitti säilyy ennallaan.

Toinen merkittävä muutos on se, että linjan 554 reitti jatkuu Suutarilasta Jumbon ja Aviapoliksen kautta Lentoasemalle uudella linjanumerolla 562.

Samassa yhteydessä nykyisin Lentoasemalle päättyvän linjan 561 reitti käännetään Aviapoliksesta Kivistöön. Reitti kulkee Viinikkalan työpaikka-alueen ja Kanniston asuinalueen kautta. Muutokset kohentavat Itä- ja Koillis-Helsingin sekä Kivistön yhteyksiä Aviapolikseen.

Raitiolinjojen 7 ja 9 reitit jatkuvat

Raitioliikenteessä tulee elokuussa käyttöön uusia rataosuuksia. Linjan 7 reitti jatkuu Pasilan asemalta Meilahteen. Linjalla 9 pääsee Pasilan asemalta Ilmalaan.

Linjaa 2 ajetaan elokuusta lähtien suoraan Pasilankatua Pasilansillalle, joten kakkonen ei enää kulje Pasilanraition kautta. Muutos johtuu Kalasataman raitiotien rakentamisesta. Linja 2 palaa Pasilanraitiolle näillä näkymin vuonna 2024.

Lähijunien, metron ja Suomenlinnan lautan liikenteessä ei tänä vuonna tapahdu suuria muutoksia.

Metro kulkee keväällä ruuhka-aikoina hieman tavallista harvemmin vuoroin, jotta kalusto riittää Matinkylä–Kivenlahti-osuuden koeajoihin. Kun syysliikenne alkaa, metro palaa normaaleihin vuoroväleihin.

Katuremontit ja kiskotyöt aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä

Kasin katutyöt -rakennushanke aiheuttaa Töölössä poikkeusjärjestelyjä raitiolinjoille 1, 2 ja 8 huhtikuun ja elokuun välillä. Kalasataman raitiotien rakentaminen aiheuttaa Pasilassa poikkeusliikennettä linjoille 1, 2 ja 7.

Bussiliikenteessä varaudutaan muun muassa Raide-Jokerin, Kalasataman raitiotien ja Kruunusiltojen rakentamisen aiheuttamiin poikkeusjärjestelyihin. Työmaiden vaikutukset tarkentuvat, kun niiden suunnittelu etenee.

Lisää aiheesta:

HSL tiedote

Liikennöintisuunnitelma 2022-2023

Kuva: Sakari Röyskö