Liikenneruuhkia ja katkoksia luvassa tällä viikolla, pahimmat perjantaina iltapäivällä

EU-kokous ja Japanin kruununprinssin vierailu vaikuttavat liikenteeseen merkittävästi pääkaupunkiseudulla tiistaista perjantaihin. Pahimpia ruuhkia ennustetaan tulevan perjantaina iltapäivällä. Poliisi suosittelee ajamaan tuolloin pohjoiseen muita reittejä kuin Mannerheimintietä ja Tuusulantietä.

Huomattavimpia vaikutukset ovat Helsingin keskustassa sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä pääväylillä.

Tiistaina Japanin kruununprinssin ja hänen puolisonsa vierailu vaikuttaa liikenteeseen Helsingin ydinkeskustassa noin kello 14–17.

Keskiviikkona noin kello 13 lähtien aina iltaan asti liikenne voi hidastua. Tuolloin EU-vieraat saapuvat Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulantiellä, Kehä I:llä ja Mannerheimintiellä Helsingin keskustan suuntaan.

Torstaina kokous aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia erityisesti Finlandia-talon ympäristössä noin kello 8–24. 

Perjantaina on odotettavissa viivästyksiä todennäköisesti reitillä Mannerheimintie–Kehä I–Tuusulantie noin kello 8–19.

Rajoituksia Mannerheimintien liikenteeseen torstai ja perjantain aamulla 

Bussiliikenne Mannerheimintiellä on estynyt Oopperan eteläpuolelta torstaina kello 7.30 – 9.30 ja perjantaina kello 7 – 9.  Raitiovaunut pääsevät kulkemaan. Henkilöautoliikenne pyritään päästämään saattueiden välissä läpi.

Kokous vaikuttaa myös Elielinaukiolle ja Kampin terminaaliin ajaviin busseihin. Elielinaukion bussien lähtö- ja päätepysäkit ovat Mäntymäen kentällä katkojen aikana ja Kampin bussit ajavat Runeberginkadun kautta.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Ilmailua rajoitetaan perjantaihin saakka

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella EU-puheenjohtajuuskauteen liittyvän ministerikokouksen vuoksi. Rajoitukset alkavat keskiviikkona kello 8 ja päättyvät perjantaina kello 21.

Finlandia-talon ympäristössä on neliön muotoinen ilmailun rajoitusalue, joka ulottuu 700–1000 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta. Kieltoalue ulottuu korkeussuunnassa 300 metriin maanpinnasta.

Lisää aiheesta
HSL 
HSL:n Poikkeusinfo-palvelu 

Helsingin poliisilaitos

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä 3.– 5.7.2019 EU-puheenjohtajuuskauteen liittyvän ministerikokouksen vuoksi. Helsingin poliisilaitoksen tiedote 2.7.JAA