Finlandia-talo. Kuva: Kaisa Vermasheinä

Liikenteeseen odotettavissa katkoksia perjantaina iltapäivällä

EU-ympäristöministerikokous vaikuttaa liikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 10. heinäkuuta ja perjantaina 12. heinäkuuta. Liikennevaikutukset ovat kuitenkin viimeviikkoista vähempiä. 

Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Finlandia-talon välillä on liikennerajoituksia perjantaina 12.7. noin kello 14–19.

Kuvakaappaus Poliisin sivuilta
Näillä reiteillä on odotettavissa katkoksia ja ruuhkaa.

Katkoksia iltapäiväruuhkan aikaan

Liikenteessä katkokset ovat todennäköisimmin keskiviikkona iltapäiväruuhkan aikaan, kun kokousvieraat saapuvat Helsinkiin. Liikennevaikutukset näkyvät erityisesti Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä Helsingin keskustan suuntaan.

Liikenteessä on katkoksia myös perjantaina iltapäiväruuhkan aikaan, kun vieraat poistuvat lentokentälle.

Poliisi suosittelee ajamaan muita reittejä kuin Mannerheimintietä, Hämeenlinnanväylää, Kehä I:tä ja Tuusulanväylää. Helsingistä poistumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

Finlandia-talon ympäristössä ei voi pyöräillä eikä kulkea

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Ilmailulle rajoituksia Finlandia-talon ympäristössä

Finlandia-talon ympäristössä on neliön muotoinen ilmailun rajoitusalue, joka ulottuu 700–1000 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta. Kieltoalue ulottuu korkeussuunnassa 300 metriin maanpinnasta.  Ilmailunrajoitukset alkavat keskiviikkona kello 8 ja päättyvät perjantaina kello 21.

Kieltoalue on perustettu EU-kokouksen turvallisuusjärjestelyjen takia.

Lisää aiheesta
droneinfo.fi 
HSL
Poliisi


JAA