Tullisaaren kartanopuistoa.

Lähde lepakkoretkelle Tullisaareen

Tänä kesänä on vielä kolme opastettua luontoretkeä jäljellä. Seuraavaksi, 6. elokuuta, suunnataan Tullisaareen lepakkoja seuraamaan auringon laskun jälkeen, kun lepakot lähtevät liikkeelle.

Lepakkoretki kuljetaan perjantaina 6. elokuuta kello 22-24 Tullisaaren polkuja pitkin. Aina välillä voi nähdä lepakon lentävän pimenevää taivasta vasten, mutta lepakoiden äänten kuuntelu detektorilla paljastaa paremmin mikä laji oli kyseessä.

Retken lähtöpaikka on Henrik Borgströmintien ja Päätien risteyksen pysäköintialue. Muista ilmoittautua retkelle 3.8. mennessä numeroon  09 310 22111 (ma-to klo 8.15-16.00, valikko 4, muut asiat) tai kaupunkiymparisto@hel.fi.

Kesän kaksi viimeistä retkeä ovat Harakan saaren perhoset ja hyönteiset ja Alkusyksyn muuttolintuja Viikissä. Harakkaan lähdetään lauantaina 14. elokuuta kello 12-14. Ilmoittaudu retkelle 11.8. mennessä. Viikkiin tehdään tiistaina 31. elokuuta kello 17-19. Ilmoittaudu retkelle 26.8. mennessä.

Terkillä noudatetaan koronaepidemian aikaisia ulkoilusuosituksia. Suomen Latu on laatinut vastuullisen ulkoilijan etiketin, joka sisältää ohjeet turvalliseen ulkoiluun:
Näin liikut vastuullisesti pandemian aikana

Lisää aiheesta
Retkikalenteri
Infoa Helsingin luonnon erityispiirteistä ja retkikohteista

Kuva: Marli Masalin