Lauttasaaren linjastoluonnos

Lauttasaaren bussireitit uudistuvat elokuussa

Lauttasaren bussireitit muuttuvat 10. elokuuta. Bussilinjasto muuttuu eniten Vattuniemessä, jossa linjan 21 reitti nopeutuu ja sen päätepysäkki siirtyy Kamppiin. Uudistusten ansiosta Lauttasaaressa on entistä enemmän metroasemille vieviä bussiyhteyksiä ja muutokset myös parantavat saaren sisäistä liikennettä. 

Linja 21, Kamppi – Ruoholahti – Vattuniemi – Lauttasaari (M), korvaa Lauttasaaren metroaseman ja Vattuniemen väliä liikennöivän linjan 21(B). Vattuniemeä palvelevien bussivuorojen määrä kasvaa nykyisestä. Uuden linjan reitti on nykyistä suorempi, joten liityntämatkat Vattuniemen eteläkärjestä Lauttasaaren metroasemalle, Ruoholahteen ja Kamppiin nopeutuvat.

Myös Katajaharjussa tapahtuu muutoksia. Uusi linja 20B alkaa liikennöidä Lauttasaaren metroaseman ja Katajaharjun väliä. Liityntäyhteydet metroaseman ja Katajaharjun välillä tihenevät.

Katajaharjusta pääsee Etelä-Helsingin suuntaan linjalla 20, joka liikennöi reittiä Katajaharju (M) – Lauttasaari (M) – Ruoholahti (M) – Punavuori. Katajaharjusta ja Isokaarelta säilyy vaihdoton yhteys Ruoholahteen ja linja tarjoaa jatkossa vaihdottoman yhteyden Bulevardille ja Punavuoreen asti. Linjan ansioista Lauttasaaresta säilyy yhteys myös Etelä-Helsingin kouluihin.

Uusi linja 22 liikennöi väliä Vattuniemi – Katajaharju. Linja vahvistaa Lauttasaaren sisäisiä yhteyksiä.

Uudistus on tehty tiiviissä yhteistyössä asukkaiden kanssa 

Uudistusten taustalla on  Lauttasaaren asukkaiden antama palaute sen jälkeen, kun saari siirtyi liityntälinjastoon tammikuussa kaksi vuotta sitten. Palautetta on tullut etenkin liityntäliikenteen hitaudesta, linjojen epäsäännöllisyydestä sekä Lauttasaaren linjojen Etelä-Helsingin päätepysäkkien liikenteellisistä ongelmista.

Lisää aiheesta:

Helsingin seudun liikenne, HSL, tiedote


JAA