Sähköautoa ladataan Kotkankadulla.

Uusia sähköautojen latauspisteitä tulossa liikuntapaikoille Helsinkiin

Kaikkiaan 33 uutta sähköauton latauspistettä on tulossa 8 kohteeseen Helsingin jäähallien ja Urheiluhallit Oy:n toimipisteiden yhteyteen. Aiemmin kantakaupungissa on 58 latauspistettä asennettu 20 kohteessa. Kevään asennusten jälkeen Helsingissä on julkisia latauspisteitä yhteensä reilut 150.

Ensimmäiset liikuntapaikkojen latauspisteet on jo asennettu, ja loput asennetaan maaliskuuhun 2020 mennessä. Kaikki asennettavat latauspisteet ovat keskinopeita.

- Helen haluaa kasvaa sähköisessä liikenteessä ja laajentaa voimakkaasti sähköautojen julkista latausverkostoa. Liikuntapaikat sopivat erinomaisesti julkiseen lataukseen, koska niissä vietetään keskimäärin noin kaksi tuntia kerrallaan. Sinä aikana pystyy lataamaan sähköautoon merkittävän määrän ajokilometrejä, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen Helenistä.

Latauspisteitä asennetaan viiden jäähallin edustalle. Esimerkiksi Helsingin jäähallille tulee 10 latauspistettä.

Urheiluhallit Mäkelänrinteen yhteyteen asennetaan 4 latauspistettä ja Urheiluhallit Malmin yhteyteen myös 4 latauspistettä.

Helsingin julkinen latausverkosto on Suomen laajin

Helen on toiminut uranuurtajana suomalaisen sähköisen liikenteen kehittämisessä. Suomen ensimmäinen julkinen sähköautojen katulatauspiste avattiin Runeberginkadulla jo 10 vuotta sitten, ja siitä lähtien Helen on kehittänyt aktiivisesti pääkaupungin sähköistä liikennettä. Vuonna 2017 Helen asensi Suomen ensimmäisen kaksisuuntaisen V2G-latauspisteen Suvilahteen. Helsingin julkinen latausverkosto on Suomen laajin.

Uusien latauspisteiden sijainnit:

• Helsingin jäähalli (10 latauspistettä)
• Hernesaaren jäähalli (1 latauspiste)
• Kaarelan jäähalli (4 latauspistettä)
• Malmin jäähalli (4 latauspistettä)
• Paloheinän jäähalli (4 latauspistettä)
• Urheiluhallit Mäkelänrinne (4 latauspistettä)
• Urheiluhallit Pasila (2 latauspistettä)
• Urheiluhallit Malmi (4 latauspistettä)

Kartta Helsingin julkisten latauspisteiden sijainneista

Helsingin jäähallit ja Urheiluhallit Oy

Helen: Sähköauton lataus yrityksille

Kuva: Helen

JAA