Lapset ajavat potkuautolla Lasten liikennnekapupungissa vuonna 2009.

Lasten liikennekaupungissa saat maksutta liikenneopetusta

Tänäkin kesänä perheet ja lapset pääsevät ilmaiseksi harjoittelemaan liikenteessä liikkumista Lasten liikennekaupungissa Laaksossa. Kaikkien päivien ohjelmat ja vierailut ovat 30 minuutin pituisia. Toimintaa pyöritetään ulkotiloissa säästä riippumatta.

Lasten liikennekaupungissa voi opetella ja harjoitella turvallista liikenteessä liikkumista sekä tutustua liikenteeseen polkuautoillen. Omat ajohanskat on hyvä ottaa mukaan. Toiminta on maksutonta. Avoin kesätoiminta päättyy 8. elokuuta. Sen jälkeen liikennekaupungin toiminta on varattu kouluille.

Liikennekaupungin opetustuokioissa käydään läpi turvallista suojatien ylittämistä ja lasten kannalta olennaisimpia liikennemerkkejä. Toiminta on tarkoitettu tänä vuonna 5-vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Opetustuokiot alkavat maanantaista torstaihin aina tasalta ja puolelta. Ensimmäinen opetus alkaa kello 9.00 ja viimeinen kello 15.30. Opetuksen jälkeen voi polkuautoilla liikennesääntöjen mukaan. 

Perjantait ja sunnuntait ovat varattu perhepäiviksi. Näinä päivinä opetuksesta huolehtivat lasten mukana tulevat aikuiset kello 10-16. Liikenteessä liikutaan kävellen tai polkuautoillen. Toimintaan voivat osallistua kaiken ikäiset lapset aikuisineen.

Liikennekaupunkiin oireettomana

Myös terveysturvallisuudesta huolehditaan liikennekaupungissa tarkoin. Alueella vierailevilta edellytetään käsien desinfiointia sekä turvavälien noudattamista. Kaupungin kalustoa ja muita kosketuspintoja desinfioidaan säännöllisesti. Toimintaa saatetaan voida rajoittaa osallistujien määrän suhteen. Liikennekaupunkiin saa tulla vain täysin oireettomana. 

Paikalla kannattaa tulla julkisilla tai reippaillen, sillä Liikennekaupungin vieressä sijaitsevan Laakson ratsastuskentän parkkipaikka on osan kesää varattu tai suljettu. Auton voi mahdollisesti pysäköidä Helsingin jäähallin parkkipaikalla.

Pienestä kioskista voi ostaa välipalaa

Liikennekaupungin pienestä kioskista voi ostaa kahvia ja muuta juotavaa sekä esimerkiksi välipalakeksejä. Kioskin valikoima on rajallinen, maksuvälineinä käyvät kortti ja MobilePay.

Retkieväitä toivotaan nautittavan lähiympäristössä liikennekaupungin ulkopuolella, jotta sen toimintaan osallistuvien määrää ei tarvitse rajoittaa.

Lisää aiheesta
Helsingin kaupungin pelastuslaitos 
Lasten liikennekaupunki
Reittiopas 
Liikenneturva: Lapsen liikennekasvatus – Mitä opettaa ja minkä ikäisenä?
Liikenneturva: Vinkkejä koulumatkalle (video)

Kuva: Charlotte Forsgård