Pääroolien esittäjät Jukka-Pekka Palo,Aino Seppo ja Jaana Saarinen.

Helsingin Kaupunginteatterin uutuusdraama Lapset kysyy mitä on hyvä elämä

Helsingin Kaupunginteatteri esittää 30. syyskuuta Lucy Kirkwoodin Lapset (The Childern, 2016). Elämänmakuisen draaman rooleissa näyttelevät Jukka-Pekka Palo, Jaana Saarinen ja Aino Seppo. Reita Lounatvuoren suomentaman näytelmän ohjaa Johanna Freundlich.

Hazel (Aino Seppo) ja Robin (Jukka-Pekka Palo), eläkkeellä oleva ydininsinööripariskunta viettää maaseudulla yksinkertaista elämää suurelta maailmalta syrjässä, kun yllättäen vieraaksi saapuu nuoruuden ystävä ja entinen kollega Rose (Jaana Saarinen). Ilmassa kipinöivät rakkaus, ystävyys ja vanhat muistot. Elämänkokemuksen ja ironian siivittäminä ruoditaan lapsia, lapsenlapsia, elettyä elämää ja tehtyjä valintoja. Miten pitkälle kukin on valmis menemään korjatakseen menneisyyttä ja sen jälkiä tulevaisuuteen?

Lucy Kirkwoodin draama Lapset on monitasoinen; toisaalta puhutteleva, toisaalta viihdyttävä. Kolmen, syvällä ymmärryksellä piirretyn roolihenkilön henkilökohtaiset kamppailut limittyvät saumattomasti suurempiin kysymyksiin siitä, mitä jätämme jälkeemme tulevalle sukupolvelle. Teos on älyllinen, mutta lähestyttävä, ja tarjoaa pähkinää purtavaksi, loisteliaan ja tasavahvan, todellisen dream team -näyttelijäkaartin käsissä. Lapset on hienovireisesti aukeava matka nykyhetkeen, menneeseen - ja tulevaan, sanoo ohjaajatyöstään palkittu ja tunnustettu Johanna Freundlich.

Lucy Kirkwood (s. 1986) on useita palkintoja voittanut brittiläinen näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja. Hänen Lapset-näytelmänsä sai kaksi Tony-palkintoehdokkuutta Broadwaylla 2018, palkittiin parhaan näytelmän Helpmann-palkinnolla 2018 Australiassa.  The Guardian -lehti sijoitti näytelmän kolmanneksi listatessaan sata parasta 2000-luvun näytelmää 2019. Kirkwoodin näytelmistä on Suomessa esitetty aiemmin Bara för dig (Lilla Teatern, 2013), Ensin tuntui tyhjyys kun sydän otettiin pois mutta nyt on kaikki hyvin (KokoTeatteri, 2015) ja Hans och Greta (Svenska Teatern, 2018).

Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Mark Väisänen. Valosuunnittelusta vastaa Heikki Paasonen ja äänisuunnittelusta Eradj Nazimov. Naamioinnin on suunnitellut Jaana Nykänen.

Lapset-ensi-ilta on 30.9.2021 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5). Kesto varmistuu ensi-iltaviikolla. Liput maksavat 20,50 — 41 euroa.

Lisää aiheesta:
HKT

Turvallisesti teatteriin

Kuva: HKT