AW2 Arkkitehtien havainnekuva Länsisataman uudesta pysäköintitalosta

Länsisataman uusi pysäköintitalo lisää matkustusmukavuutta

Länsisatamaan valmistuu alkuvuodesta 2021 uusi, laivamatkustajia ja suunnitteilla olevan urheilu- ja tapahtumakeskuksen asiakkaita palveleva Royal Park -pysäköintitalo. Pysäköintitalo nousee Länsiterminaali 2:n läheisyyteen, mutta palveleee myös Länsiterminaali 1:n matkustajia. 

AW2 Arkkitehtien suunnitteleman pyöreän pysäköintitalon julkisivumateriaalina käytetään lasia ja alumiinia. Siihen tulee noin 730 autopaikkaa, sähköauton latauspisteitä, pyöräpaikkoja sekä aulatilat.

– Moderni pysäköintipalvelu on tärkeä osa sujuvaa matkustusta. Helsingin Satama haluaa parantaa matkustajakokemusta ja tehdä helppoa niin pysäköintipaikkojen ennakkovaraamisesta, itse pysäköinnistä kuin sen maksamisesta, toteaa Sari Nevanlinna, Helsingin Sataman matkustajaliiketoiminnan johtaja.

Pysäköintitalo on ensimmäinen osa Royal Center -keskusta. Pysäköintitalon ovat kehittäneet yhteistyössä Royal Areena Oy ja Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt. Talon rakennuttaa Kiinteistö Oy Helsingin Jätkäsaaren Satamapysäköinti c/o Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt ja sen rakentaa rakennusyhtiö YIT Suomi Oy. 

Helsingin Satama Oy vuokraa tilat ja tulee vastaamaan niiden ylläpidosta ja toiminnasta.

Helsingin Satama