Länsiterminaali 2. Kuva: Helsingin Satama

Länsisataman uusi nopean reittiliikenteen terminaali käyttöön

Uusi terminaali Länsisatamassa avataan matkustajien käyttöön aamulla 27. helmikuuta. Merinäköalalla varustetulle Länsiterminaali 2:lle pääsee ratikalla aivan oven eteen. Avarassa terminaalissa on helppo liikkua ja kävelymatkat laivoihin ovat lyhyet. Laivojen liikkeet ja sijainnin voi hahmottaa koko ajan lähtöaulan lasiseinien läpi. 

Länsiterminaali 2 on suunniteltu palvelemaan erityisesti nopeaa reittiliikennettä ja sen 6 –7 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Uusi terminaali on Olympiaterminaalin lisäksi vasta toinen alun perin matkustajakäyttöön Helsingissä suunniteltu satamarakennus. Nyt suunnittelussa on pystytty huomioimaan mahdollisimman hyvin matkustamisen mukavuus, laivaliikenteen tarpeet ja erilaiset ympäristönäkökohdat.

Uudet laiturit sijaitsevat heti terminaalin vieressä ja alusten kääntöaikoja nopeuttavat toiselle laiturille asennettu automaattinen laivojen kiinnitysjärjestelmä, sekä kaksoisramppiratkaisu, jonka avulla ajoneuvoja voidaan ajaa laivaan ja ulos samanaikaisesti kahdesta kerroksesta.

Uusi terminaali on Helsingin Sataman kuluvan vuosikymmenen suurin satsaus.

– Länsiterminaali 2 on vastauksemme Tallinnan reitin kasvutarpeeseen tulevia vuosikymmeniä varten. Kasvavalla kapasiteetilla ja entistä mukavammalla matkustamisella luomme edellytyksiä kasvun jatkumiselle. Sujuvasti toimivilla satamilla Helsingin keskustassa on suuri merkitys kaupungille ja sen voimakkaasti kasvavalle matkailu-alalle, toteaa Helsingin Sataman toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Terminaalikokonaisuuden budjetti oli 45 miljoonaa euroa ja koko satman uudistushankkeen budjetti 90 miljoonaa euroa. Toteutuneet kustannukset alittivat suunnitelman yli 5 prosentilla ja terminaali valmistui kuukauden etuajassa.

Lisää aiheesta
Helsingin Satama
Uuden Länsiterminaalin ratikkapysäkit käyttöön maanantaina
Avajaiset tiistaina 28. helmikuuta

JAA