Korvaavan bussin 2X reitti Länsi-Pasilassa / Kuva: HSL

Länsi-Pasilaan ei raitioliikennettä 25.6.–22.7. - bussi 2X korvaa ratikat

Raitiovaunut 2 ja 7 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaista 25.6. alkaen sunnuntaihin 22.7. asti, eikä Pasilan aseman ja Nordenskiöldinkadun välisellä osuudella ole raitioliikennettä. Puuttuvaa osuutta korvaa bussi 2X (Lasipalatsi – Länsi-Pasila – Pasilan asema).

Poikkeuksen syynä ovat Urheilulehdon ympäristössä tehtävät ratatyöt, jotka estävät raitioliikenteen Nordenskiöldinkadulla Mannerheimintien ja Reijolankadun välisellä osuudella.

Raitiovaunun 2 poikkeusreitti

Raitiovaunun 2 reitti 25.6.–22.7.: Olympiaterminaali – Lasipalatsi – Töölö – Urheilutalo – Paavalinkirkko.
Linja kulkee Olympiaterminaalin ja Töölöntorin välisen osuuden normaalia reittiään. Töölöntorilta linja jatkaa Mannerheimintien yli Helsinginkadulle ja siitä edelleen Urheilutalon kautta Sturenkadulle ja väliaikaiselle päätepysäkilleen Vallilaan Paavalinkirkolle.

Linja 2 jättää ajamatta seuraavat pysäkit: Ooppera (Mannerheimintiellä), Töölön halli, Kansaneläkelaitos, Auroran sairaala, Eläintarha, Palkkatilanportti, Maistraatintori.

Raitiovaunun 7 poikkeusreitti

Raitiovaunun 7 reitti 25.6.–22.7.: Länsiterminaali – Kamppi – Rautatieasema – Kruununhaka – Sörnäinen – Pasilan asema.
Linja kulkee omalla reitillään Länsiterminaalin ja Itä-Pasilan välisen osuuden, mutta linjan päätepysäkki siirtyy poikkeuksen ajaksi Pasilan asemalle. Pasilassa linja ajaa aseman suuntaan kulkiessaan normaalia reittiään. Asemalta lähtiessään linja kuitenkin jatkaa takaisin Itä-Pasilan puolelle Asemapäällikönkadulle ja siitä edelleen Ratamestarinkadun kautta takaisin omalle reitilleen.

Linja 7 jättää ajamatta seuraavat pysäkit: Kyllikinportti, Maistraatintori, Pasilan asema (H0611 Ratapihantien itäpuolella), Messukeskus (H0613 Rautatieläisenkadun eteläpuolella), Kellosilta (H0615 Ratamestarinkadun länsipuolella).

Korvaava bussi 2X

Korvaavan bussin 2X reitti 25.6.–22.7.: Lasipalatsi – Mannerheimintie – Länsi-Pasila – Pasilan asema.

Paras paikka nousta linjan 2X kyytiin keskustassa on Lasipalatsin pysäkki Mannerheimintiellä Sokoksen edustalla (H1903). Siitä bussi kulkee suoraan Mannerheimintietä Nordenskiöldinkadulle ja edelleen raitiovaunujen 2 ja 7 reittiä Länsi-Pasilan kautta Pasilansillalle.

Linja pysähtyy Pasilan asemalle saapuessaan Pasilan aseman pysäkillä Asemapäällikönkadulla. Linjan lähtöpysäkki Pasilan asemalta Lasipalatsin suuntaan on Ratapihantien varressa sama pysäkki kuin linjalla 7 normaalisti Länsi-Pasilan suuntaan (H0620).

Linja 2X pysähtyy Mannerheimintiellä, Nordenskiöldinkadulla ja Veturitiellä reitin varren bussipysäkeillä. Länsi-Pasilassa linja käyttää raitiovaunupysäkkejä. Linjan pysäkit on esitelty tarkemmin alla.

Raitiovaunuja korvaavassa bussissa kelpaavat raitiovaunuliput, ja voimassaolevan lipun haltija voi nousta kyytiin myös keskiovesta.

Lisää aiheesta:

Helsingin seudun liikenteen tiedote

Kartta Helsingin raitiolinjoista ja korvaavista bussilinjoista 25.6.–22.7 (pdf)


JAA