Matkalaukut / Kuva: Helsingin Satama

Laivamatkustuksessa eletään vilkasta sesonkiaikaa

Helsingin Sataman matkustajamäärät ovat tuoreen tilaston mukaan piristyneet edellisen vuoden tasolle. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Helsingin Sataman kautta kuljetetun rahdin määrä ei yllä edellisen vuoden tasolle.

Tammi-kesäkuun kokonaismatkustajamäärä oli 5,5 miljoonaa, mikä oli edellisen vuoden tasolla.

Säännöllisen linjaliikenteen aluksilla kulki matkustajia yhteensä 5,3 miljoonaa (-0,9 %). Tallinnan-liikenne laski 1,5 % edellisestä vuodesta ja Tukholman-liikenne vastaavasti kasvoi hieman, 0,2 %.

Kesäsesonki on alkanut vilkkaana. Myös lokakuulle kestävä kansainvälisen risteilijäliikenteen kausi on alkanut positiivisesti ja kesäkuun loppuun mennessä matkustajamäärä on kasvanut 13 % edellisestä kaudesta.

Bulk-tavaraliikenne väheni

Tammi–kesäkuussa Helsingin Sataman kautta kuljetettiin tavaraa yhteensä 7,1 miljoonaa tonnia (-6,1 %). Yksiköidyn tavaraliikenteen* määrä oli 5,9 miljoonaa tonnia (-2,5 %), tuontia oli 2,7 miljoonaa tonnia (-1,7 %) ja vientiä 3,2 miljoonaa tonnia (-3,2 %).

Helsingin Sataman kautta tuodaan irtolastina kivihiiltä Helen Oy:n tarpeisiin. Sen väheneminen näkyi selkeästi myös kokonaistavaramäärän laskussa.

Lisää aiheesta:

Helsingin Sataman tiedote

Helsingin Sataman liikennetilasto tammi-kesäkuu 2019 (pdf)


JAA