Kuvakaappaus Terveyskylän Kuulotalon sivulta.

Kuulotalo neuvoo kuulemisen ongelmissa

Jos epäilet kuulosi tai lähimmäisesi kuulon heikentyneen, käy Kuulotalon sivuilla. Sieltä saat asiantuntija-apua neuvoa ja ohjausta kuulovioista ja kuulonkuntoutuksesta.

Kuulotalo kokoaa yhteen tietoa kuuloaistin toiminnasta, erilaisista kuulovioista, tinnituksesta ja kuulovian monista tutkimuksista. Kuulotalosta saa tietoa siitä, miten kuulokojeet saa käyttöönsä ja miten niitä huolletaan. Moneen muuhunkin kuuntelunapuvälineeseen voi sivuilla tutustua.

Kuulotalo tarjoaa myös muun muassa vinkkejä kuulovikaisen lapsen puheen ja kielen kehittämiseen. Ohjeita jaetaan myös esimerkiksi siihen, miten puheesta saa parhaiten selvää ja miten kuuloa voi harjaannuttaa.

Kuulonkuntoutus on monien ammattialojen yhteistyötä. Kuulotalon sivuilla kerrotaan mitä kuntoutusohjaaja, sosiaalityöntekijä, puheterapeutti ja psykologi kuuloalalla tekevät.

Sivustosta on apua myös terveydenhuollossa työskentelevien ammattilaisillekin. Syyskuussa avattua Terveyskylän sivustolle. Kuulotalo on rakennettu yliopistosairaaloiden Kuulokeskusten yhteistyönä. Kuulotalo-sivuston sisältöä kehitetään jatkuvasti. Sivustolle kehotetaan lähettämään palautetta ja ehdotuksia uusista aiheista.

Lisää aiheesta

Kuulotalo 
Terveyskylä