Tekniikan museo. Kuv: Helsingin kaupunki

Hyppää Kummituksen keksintökojeeseen! Tekniikan museossa avautuu uusi näyttely

Tekniikan museon lauantaina avautuvassa näyttelyssä museon kummitus kutsuu lapset tarkastelemaan ja tutkimaan teknisiä laitteita ja käynnistämään kummituksen kummallisen kojeen. Isänpäivänä vietetään Kummituksen perhepäivää. Luvassa työpajoja, musiikkiesityksiä, visailua ja juhlatunnelmaa. 

Ensisijaisesti 5-9-vuotiaille suunnattu näyttely innostaa tutkimisen ja kokeilemisen kautta pohtimaan tekniikan olemusta, ilmiöitä ja muutosta.

Mitä yhteistä on sählymailalla ja ovenkahvalla? Minkälaisia osia eri aikaisten puhelinten sisältä löytyy? Entä miksi näyttelystä löytyy jättikokoinen pehmogorilla?

Näyttely on suunniteltu vahvistamaan lasten omaa luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä sekä kannustamaan lapsia tutkimaan ja kokeilemaan. Se kannustaa lapsia luovaan ajatteluun ja luo valmiuksia käsitteelliselle ja tieteelliselle ajattelulle.

Tekniikan lisäksi  Kummituksen keksintökoje -näyttely tutustuttaa lapsia lajitteluun ja kierrätykseen. Löytyypä sieltä jopa kierrätyskone!

Tekniikan museon näyttely Kummituksen keksintökoje avautuu lauantaina 9. marraskuuta. Sunnuntaina isänpäivänä kello 11.00-15.00 järjestetään kaikille avoin koko perheen tapahtumapäivä näyttelyssä.

Lisää aiheesta
Tekniikan museo
Tekniikan museon näyttelystä löytyy myös kierrätyskone. HSY