Kulosaaren metroaseman kyltti.

Kulosaaressa liityntäpysäköinnin uudistustyöt jatkuvat yli heinäkuun

Kulosaaren metroaseman liityntäpysäköinnin uudistustyöt ovat viivästyneet. Työt eivät valmistukaan vielä heinäkuussa kuten oli tavoitteena. Lähes 28 paikkaa 120:sta pysyy poissa käytöstä vielä arviolta helmikuulle 2021 asti metroaseman läntisellä pysäköintialueella. Molemmat pysäköintialueet ovat kuitenkin käytössä töiden aikanakin.

Metroaseman lähistön kadunvarsipysäköintiä vähentää kesällä Kulosaaren puistotien uudistustyöt. Uudistustöissä parannetaan Kulosaaren puistotietä etenkin pyöräilyn näkökulmasta. Kulosaaren puistotie muuttuu myös väliaikaisesti töiden ajaksi yksisuuntaiseksi, jolloin liityntäpysäköintiin ja sieltä poispäin voi ajaa Kulosaaren puistotiellä vain suunnassa idästä länteen.

Töistä alueella vastaavat Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL sekä Helsingin kaupunki.

Pyäsköinti helpottuu, kun liityntäpysäköinti siirtyy reaaliaikaisen paikkamäärän laskennan ja opastuksen piiriin. Paikkojen varausasteen voi tarkastaa jo ennen liityntäpysäköintiin ajamista. Liityntäpysäköinnin ajantasaisen täyttöasteen voi myöhemmin tarkistaa alueen opasteiden lisäksi vaikkapa Reittioppaan kautta.

Lähialueella liityntäpysäköinnit K-Supermarket Hertalla ja kauppakeskus Hertsissä Herttoniemessä sekä Siilitien metroasemalla ovat käytössä normaalisti. Laajasalon suunnasta tulevilla on mahdollisuus käyttää myös kauppakeskus Saaren liityntäpysäköintiä, jonka vierestä on tiheät yhteydet Herttoniemen metroasemalle kaikkien Laajasalon alueen bussilinjojen kyydissä.

Lisää aiheesta
HSL
Aiheesta aiemmin
Kulosaaren puistotiestä rakennetaan pyöräkatu hel.fi 23.7.2020

Kuva: Kimmo Brandt