Bussi 66 Rautatietorilla

Koronavirus vaikuttaa joukkoliikenteeseen - siivousta tehostettu, kuljettajat eivät myy lippuja

Koronaviruksen leviäminen aiheuttaa muutoksia myös joukkoliikenteeseen. Liikenne kulkee edelleen normaalisti, mutta liikennevälineitä ja asemia siivotaan tehostetusti ja bussinkuljettajat eivät toistaiseksi myy lippuja.

Siivousta tehostettu liikennevälineissä ja asemilla

Junissa, metrossa ja busseissa sekä asemilla on tehostettu siivousta. Erityistä huomiota kiinnitetään sellaisiin pintoihin, jotka ovat alttiita ihmisten kosketuksille: esimerkiksi erilaisiin kaiteisiin, tankoihin ja muihin paikkoihin, joista pidetään kiinni matkan aikana.

Kuljettajat eivät toistaiseksi myy lippuja

Bussiliikenteessä kuljettajat eivät myy lippuja perjantaista 13.3. alkaen toistaiseksi. Näin pyritään välttämään ylimääräistä rahan käsittelyä ja kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja.

Jos mahdollista, vältä turhaa matkustamista

Vältä turhaa matkustamista, jotta ne, joiden tarvitsee matkustaa, voivat matkustaa turvallisesti. Etenkin ruuhka-aikoina (ma–pe noin kello 7–9 ja 15–18) matkustajia on tavallista enemmän, ja jos on mahdollista, HSL suosittelee matkustamista muina aikoina.

Jos on mahdollista kävele tai pyöräile tarpeelliset matkat. Lisäksi HSL suosittelee etätöitä, jos työnantaja ja työtehtävät sen mahdollistavat.

Itse liikenne kuitenkin kulkee, jotta yhteiskunta pysyy toiminnassa poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta – on ihmisiä, joiden tulee edelleen päästä esimerkiksi töihin.

HSL seuraa kaikissa koronavirukseen liittyvissä toimenpiteissään Suomen valtioneuvoston ja viranomaisten, kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n, ohjeistusta ja suosituksia.

Lisätietoa koronaviruksen vaikutuksista joukkoliikenteeseen HSL:n verkkosivuilla osoitteessa: hsl.fi/korona.

Kuva: Tuukka Jaromaa