Korkeasaari ilmasta käsin.

Korkeasaaren eläintarha on Suomen paras vapaa-ajankohde

Taloustutkimuksen mukaan Korkeasaaren eläintarha on Suomen paras vapaa-ajankohde. Tutkimuksessa tarkasteltiin suomalaisten mielikuvia kolmestakymmenestä kotimaisesta vapaa-ajankeskuksesta.

Kiitosta tuli etenkin eläintarhan sopivuudesta koko perheelle, siisteydestä ja henkilökunnan palvelualttiudesta. Hintatasoltaan Korkeasaari on paras vapaa-ajankeskus jo kolmatta vuotta peräkkäin. Korkeasaarella oli kaikista tutkituista vapaa-ajankohteista korkein yleisarvosana, 8,43. Tänä vuonna Korkeasaaressa vierailleiden antama yleisarvosana oli tätäkin korkeampi, 8,83.

Kuluneen vuoden aikana olemme rakentaneet uusia leikkipaikkoja, järjestäneet uuden Lux Korkeasaari -valotaidetapahtuman ja saaneet saarellemme useita uusia eläinlajeja. Pitkäjänteinen kehitystyömme on havaittu ja koko työyhteisömme saa olla ylpeä tästä vierailijoilta saadusta tunnustuksesta, iloitsee Korkeasaaren markkinointijohtaja Susanna Silvonen. 

Lähimatkailun lisääntyminen näkyi tuloksissa. Eteläsuomalaisia oli yhdeksän kymmenestä Korkeasaaressa vierailleista vastaajista. Korona-turvatoimien toteutumiseen oltiin keskimäärin tyytyväisempiä verrattuna muihin alueen vapaa-ajankeskuksiin. Korkeasaarta pidettiin myös mieluisimpana vierailukohteena seuraavan vuoden aikana.

Ulkoilmakohteena meillä riittää kaikille tilaa ja raitista meri-ilmaa. Olemme panostaneet siisteyteen sekä koronaturvatoimiin, joista tiikerinaamavisiirit, turpavälit ja pesukarhun käpälänpesuohjeet ovat varmasti jääneet positiivisesti mieliin, kertoo Silvonen.

Vapaa-ajankeskusten imagot -tutkimuksessa tarkasteltiin tänä vuonna kolmeakymmentä kotimaista vapaa-ajankohdetta ja kyselyyn vastasi 3 129 suomalaista. Tutkimus tehtiin syys- ja lokakuun vaihteessa.

Lisää aiheesta
Korkeasaari

Kuva: Korkeasaari Zoo