Kuva: Korkeasaari

Korkeasaaren kesäleireillä opittiin eläimistä ja luonnosta leikkien kautta

Korkeasaari järjesti tänäkin vuonna neljä lasten kesäleiriä, jotka olivat tällä kertaa kaikki kesäkuussa. Yhteensä 75 alakouluikäistä lasta pääsi tutustumaan eläintarhan toimintaan ja oppimaan eläimistä ja luonnosta leikkien, askartelun, tarinatuokioiden ja Korkeasaaren eläinasukkaiden näkemisen kautta. Koska jokainen leiri on osallistujiensa summa, jokainen näistä nelipäiväisistä leireistä oli hieman omanlaisensa.

Monien leiriläisten mielestä huippuhetkiä olivat kurkistaminen tiikerien takatilaan eläintenhoitajan johdolla, virikkeiden askarteleminen Amazonian pikkuapinoille sekä villisikatarhan siivoaminen ja herkkujen piilottelu ympäri tarhaa. Leiriläiset pääsivät myös hoitamaan puutarhaa sekä tukikohtana toimineen luontokoulun pihalla että valmisteilla olevassa uudessa pölytyspuistossa. Ja kuten aina, kohokohtia olivat myös ruokailu ja välipalahetki sekä kioskitauko.

Viimeinen leiripäivä aloitettiin päivän teeman mukaisesti ötökkäolympialaisilla, joissa kisailtiin leikkimielisesti joukkueittain viestityyliin erilaisissa ötökkämäisissä liikunnallisissa lajeissa. Jokainen leiriläinen kokosi leirin aikana myös oman leiripäiväkirjan, jota selaamalla voi myöhemmin muistella mitä kaikkea kivaa tulikaan koettua Korkeasaaren kesäleirillä.

Ohjaajina leireillä toimi Korkeasaaren ympäristökasvattajan lisäksi oppaita ja eläintenhoitajia sekä kesätöissä olevia nuoria apuohjaajina. Kiitos kaikille leiriläisille mukavasta leirikesästä! Ensi vuoden leirien ilmoittautuminen alkaa helmikuussa. 

Lisää aiheesta:

Korkeasaaren uutinen