Kuva: Korkeasaaren eläintarha / Mari Lehmonen

Korkeasaaren berberiapinoille syntyi poikanen

Berberiapinat lisääntyivät Korkeasaaressa onnistuneesti jo toista kertaa. Laumaan syntyi viikko sitten pienokainen, joka saa paljon huomiota vanhemmiltaan. Aiemmat poikaset ovat reilun vuoden ikäisiä. Korkeasaaren aikuiset berberiapinat ovat huonoista oloista pelastettuja yksilöitä, joista on koottu toimiva lauma tarhaoloissa. Poikasten hoitoon osallistuu koko lauma.

Tuoreen poikasen vanhemmat ovat lauman johtajauros sekä toinen lisääntymisikäisistä naaraista. Syntymää osattiin ennakoida emon käyttäytymisen perusteella. Viime maanantaiaamuna eläintenhoitajat löysivät naaraan hoivaamasta pientä tummaturkkista poikastaan. Emo kantaa poikasta turkissaan ja imettää sitä säännöllisesti. Laumassa on nyt yhteensä kahdeksan apinaa.

Erittäin uhanalaiset berberiapinat elävät Marokon ja Pohjois-Algerian vuoristometsissä. Elinalueiden tuhoutumisen lisäksi laiton lemmikkieläinkauppa on suuri uhka lajille. Somia apinanpoikasia pyydystetään luonnosta, myydään lemmikeiksi tai käytetään rahan ansaitsemiseen turistikohteissa. Hankaliksi käyneet hylätyt lemmikkiapinat päätyvät usein eläintarhoihin ja pelastuskeskuksiin. Korkeasaaren aikuiset berberiapinat ovat entisiä lemmikkejä ja lakkautetusta yksityisestä eläintarhasta pelastettuja yksilöitä.

Lisää aiheesta Korkeasaaren uutisessa