Amurinleopardin pentu / Kuva: Korkeasaari

Korkeasaari valmistautuu amurinleopardin luontoonpalautuksiin

Yksi maailman uhanalaisimmista kissapedoista, amurinleopardi, on saamassa tärkeää apua eläintarhoista. Korkeasaari on mukana tässä työssä. Luonnon kaventuneeseen geeniperimään tullaan tuomaan monimuotoisuutta tarhattujen amurinleopardien luontoonpalautusten avulla. 

Amurinleopardien luontoonpalautusten on tarkoitus alkaa Venäjällä Primorskin alueella vuonna 2021.

Amurinleopardin suojelukoordinaattori Jo Cook saapuu perjantaina Korkeasaareen Kissojen Yö -tapahtumaan ja edistää samalla luontoonpalautushanketta.

”Eläintarhoista etsitään nyt lisääntyviä amurinleopardipareja, jonka naaras olisi hankkeen alkaessa parhaassa lisääntymisiässä eli 4-6-vuotias”, kertoo Nina Trontti, Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja.

Eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmassa on mukana 44 eläintarhaa, joissa on yhteensä 111 amurinleopardia. Eläintarhoissa alalaji on säilynyt terveempänä kuin luonnossa. 

Viimeinen amurinleopardien populaatio on sinnitellyt 1970-luvulta saakka vain 25–40 yksilön kokoisena ja sukupuutto on näyttänyt väistämättömältä. Kanta on nyt hieman kasvanut ja uusimmissa laskennoissa Itä-Venäjän ja Kiinan raja-alueelta löydettiin 84 aikuista ja 19 nuorta leopardia.

Korkeasaari on tukenut amurinleopardien suojelua vuodesta 1998 ja ohjannut yli 300 000 euroa Amurin kissapetojen suojeluun. Tänä vuonna jokainen Kissojen Yön lippu tukee suojelua 5 eurolla.

Lisää aiheesta:

Korkeasaaren tiedote

Korkeasaaren amurinleopardikissat Lola & Lucifer

Kissojen yö -tapahtuma


JAA