Eläinveistos Jesse Törmikosken näyttelystä.

Korkeasaaren uuden näyttelyn eläinveistokset on tehty roskista

Korkeasaaressa on avautunut Jesse Törmikosken näyttely Luonnon tila. Näyttely on avoinna 29.syyskuuta asti. Roskista tehdyt eläinveistokset herättävät katsojan huomaamaan, mitä jätämme jälkeemme. Tämän ohella taiteilija haluaa kannustaa kestävämpien ratkaisuiden etsintään.

Näyttelyn veistokset esittävät kotimaisia eläimiä, joiden materiaalina ovat taiteilijan pääosin Korkeasaaresta ja Mustikkamaalta keräämät roskat. Rusakon ovimatosta tehty turkki löytyi Korkeasaarenluodolta, meriharakka sai siivet pudonneista hanskoista ja talitintin siipisulkia tehtiin vanhasta Korkeasaaren esitteestä.

Taiteilijan löytämät roskat ohjasivat suunnittelua ja sanelivat lopputuloksen. Osa veistoksista rakentui yhden esineen, kuten meriharakan nokkana toimivan ruuvimeisselin, ympärille. Toiset taas rakentuivat tiettyjen värimaailmojen kautta, kuten talitiaisen keltaiset ja vihreänsiniset paperi- ja muoviosat.

Törmikoski toivoo, että teokset herättäisivät ihmiset miettimään oman kulutuksensa seurauksia. Hän haluaakin taidekasvattajana opettaa ihmisiä tekemään kestävämpiä ratkaisuja arjessa sekä pohtimaan omien tekojensa vaikutuksien laajuutta.

Lisää aiheesta:

Korkeasaari

Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaari