Korkeasaaren tropiikki

Korkeasaaren trooppiset talot avattiin ja oppaiden ohjelmat alkoivat

Korkeasaari on siirtynyt elokuun alusta normaalimpaan päivärytmiin tiukennetuin turvaohjein. Kesä- ja heinäkuun suljettuna olleet eläintalot aukesivat, eläinten juonnetut ruokinnat käynnistyivät ja Kengurukuja avattiin yleisölle. Etenkin trooppisten talojen eläimiä on kaivattu, vaikka joitakin lajeja on voinut nähdä ulkotarhoissaan ja livekameroiden tai -lähetysten välityksellä.

Amazonia ja Africasia ovat nyt avoinna, mutta tiukennetuin turvaohjein. Tropiikissa on kiertosuunta; kierros alkaa Amazonian aulasta ja jatkuu Africasiaan, jossa kierretään sademetsän kautta savannille ja lopuksi talosta ulos. Turvavälien pitäminen on tärkeää ja käsidesiä on käytettävissä talojen auloissa. Usein kosketeltavat pinnat, kuten oviläpät, on käsitelty valossa itsestään desinfioituvalla pinnoitteella. Talojen vierailijamäärää seurataan ovilaskureiden avulla ja henkilökunta valvoo tilannetta.

Muista eläintaloista Borealia ja Kanala ovat taas normaalisti avoinna. Hämärätaloon pääsee päivittäin klo 15-16 opastetuille kierroksille katsomaan aavikkokettuperhettä. Apinalinnan sisätila pidetään vielä lähiviikot suljettuna pienen poikasen vuoksi.

Elokuun päivittäisessä ohjelmassa on oppaiden juontamia ruokintoja: kameleilla, villisioilla, ylänkötarhassa eli mongolianvillihevosilla, kulaaneilla tai jakeilla ja lisäksi uudella lajilla huulipekarilla. Oppaiden johdolla suositulla tarhapolulla Kengurukujalla vieraillaan päivittäin klo 13-14. Kissalaakson ruokinnan havaittiin aiheuttavan ruuhkautumista, joten se jätettiin turvallisuuden vuoksi pois loppukuun ohjelmasta. Oppaita liikkuu kuitenkin aamupäivisin Kissalaaksossa kertomassa lajeista.

Korkeasaaren kesäkausi alkoi kävijämäärien puolesta jonkin verran tavallista kesää rauhallisempana, mutta heinäkuussa eläintarhassa on ollut lähes normaalin kesän tapaan asiakkaita. Kävijämäärää seurataan edelleen ja saarelle otetaan yhtäaikaisesti enintään 5000 asiakasta. Toistaiseksi kävijämäärää ei ole tarvinnut rajoittaa.

Lisää aiheesta Korkeasaaren uutisessa