Korkeasaari kompensoi hiilipäästöjään kasvattamalla monimuotoista metsää Mikkelissä


Korkeasaari kasvattaa monimuotoista metsää Mikkelissä kompensoidakseen päästöjä, joita ei voida vähentää. Ensimmäiseksi kompensaatiokohteeksi valittiin eläinten ja henkilökunnan välttämättömät lentokuljetukset. 

Keväällä istutettiin ensimmäinen kompensaatiometsä Mikkeliin pitkään joutomaana olleelle peltoalueelle. Nyt alkusyksyllä heinän seasta pilkottaa rauduskoivun ja lehtikuusen taimia. Eri puulajeja kasvava metsä on kestävämpi, pitkäikäisempi ja monimuotoisempi. Mikkeli osoittautui selvitysten perusteella Korkeasaarta lähimmäksi mahdolliseksi alueeksi, jossa pystytään pitämään alue metsänä seuraavat sata vuotta.

Tutkimme eri kompensaatiovaihtoehtoja löytääksemme kotimaisen toimijan, jolle luonnon monimuotoisuus on tärkeää. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Puuni Oy, jonka kautta tuemme metsänkasvatusta joutomaalle. Tulevaisuudessa metsät toimivat hiilinieluina ja lisäävät myös luonnon monimuotoisuutta, jonka turvaaminen on Korkeasaaren tärkein tavoite, kertoo Korkeasaaren ympäristökasvattaja Marjo Priha.

Korkeasaaren eläintarha pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali organisaatio sitoo yhtä paljon päästöjä kuin sen toiminnasta syntyy. Tavoitteeseen pääsy vaatii hiilipäästöjen vähennysten lisäksi niiden kompensointia.

Lisää aiheesta
Korkeasaari