Korkeasaaren kesäleirillä rakennetaan hyönteishotellia.

Korkeasaaren kesäleireillä rakennettiin lähes 80 hyönteishotellia

Korkeasaaressa järjestettiin tänäkin kesänä leiri alakouluikäisille. Lapset tekivät kotiin vietäväksi oman hyönteishotellin auttaakseen asuntopulasta kärsiviä pölyttäjiä. Lahopuihin syntyvistä pienenpienistä luonnonkoloista on ilmennyt huutava pula.

Hyönteishotellien ja pölyttäjähyönteisten teemavuotta vietetään Suomessa. Pörriäisten elämää helpotetaan rakentamalla hyönteishotelleja pesäpaikaksi erakkomehiläisille tai muille pölyttäjähyönteisille.

Jokainen voi tehdä oman pikkuisen hotellinsa. Materiaaleiksi käyvät vaikkapa mehutölkit ja ontot korret. Katso rakentajan ohjeet Ylen Pelasta pörriäinen -sivustolta.

Pölyttäjien rooli on tärkeä ihmisillekin, sillä marjojen, hedelmien ja monien vihannesten sadot ovat täysin riippuvaisia pölyttäjähyönteisistä. Hyönteishotellien lisäksi voit istuttaa pihalle tai parvekkeelle kukkia tai jättää nurmikkoa kukkaniityksi.

Seuraavat Korkeasaaren kesäleirit järjestetään 2021. Ensi kesän leireille voi hakea maaliskuussa Korkeasaaren verkkosivuilla.

Korkeasaari on kesällä avoinna joka päivä. Saaressa noudatetaan edelleen pesukarhun käsienpesuohjeita. Voimassa ovat myös yskimisetiketti ja turvavälien pitäminen.

Lisää aiheesta:

Korkeasaari

Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaari