Korkeasaaren karhut heräsivät jo talviunilta

Korkeasaaren karhut elävät jo kevättä. Kun karhujen ulkotarhan luukku avattiin tänään tiistaina, ulos kömpi kaksi unisen oloista kontiota.  19- ja 14-vuotiaat naaraskarhut nukkuivat tavanomaista lämpimämmän talven vuoksi vain kahden kuukauden talviunet.

Karhut eivät jaksa välttämättä olla jalkeilla vielä koko päivää, joten talvipesä pidetään avoinna niiden iltapäivänokosia varten.

Talviuni on karhujen tapa säästää energiaa kaudella, jolloin ravintoa on vähän tarjolla. Korkeasaaren karhut nukkuvat tavallisesti marraskuun alkupuolelta helmi-maaliskuulle. Eteläisemmillä lumettomilla alueilla karhut eivät välttämättä nuku talviunta, sillä ne löytävät talvellakin ravintoa.

Lisää aiheesta:

Korkeasaaren tiedote

JAA