Suomen liput liehuvat.

Katso kooste itsenäisyyspäivän palveluista Helsingissä

Koronavirustilanne vaikuttaa helsinkiläisten itsenäisyyspäivän viettoon. Moni tilaisuus on peruttu tai tilaisuus järjestetään virtuaalisesti koronavirustilanteen vuoksi. Sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 18. joulukuuta saakka. Helsingin kaupunki juhlistaa itsenäisyyspäivää monikulttuurisesti Helsinki-kanavalla. Koosteesta näet miten liikenne kulkee ja mitkä sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat itsenäisyyspäivänä.

Joukkoliikenteessä ei ole poikkeuksia itsenäisyyspäivänä, vaan liikenne kulkee normaalien sunnuntain aikataulujen mukaan. Helsingin päärautatieaseman palvelupiste on kuitenkin suljettu itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

Terveysasemat ovat auki perjantaina 4. joulukuuta kello 8-16 , myös Kalasatamassa ja Vuosaaressa. Terveysasemat ovat kiinni lauantaina 5. joulukuuta ja itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

Terveysneuvontaa, tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita saa ympäri vuorokauden puhelimitse numerosta 09 310 10023.

Helsinkiläiset voivat tehdä oirearvion verkossa osoitteessa omaolo.fi. Palvelussa saa toimintaohjeet ja voi tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin. Testiin voi hakeutua myös soittamalla koronavirusneuvonnan numeroon 09 310 10024. Numero palvelee joka päivä kello 8–18. Kannattaa hakeutua herkästi koronatestiin, jos sinulla on tartuntaan tunnistettavia oireita.

Soita ennen päivystykseen lähtöäsi maksuttomaan numeroon 116 117

Kun oma terveysasemasi on kiinni, ja tarvitset kiireellistä hoitoa, lähde päivystykseen. Soita ennen päivystykseen hakeutumista maksuttomaan numeroon 116 117. Numerossa palvellaan ympäri vuorokauden.

Päivystyspisteet

Aikuiset (16 vuotta täyttäneet)

  • Haartmanin päivystyssairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12
  • Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J.

Kiireellisissä sairaustapauksissa oman terveysaseman ollessa kiinni helsinkiläiset voivat hakeutua myös Jorvin päivystykseen Espooseen, Turuntie 150 tai Peijaksen päivystykseen Vantaalle, Sairaalakatu 1.

Lapset ja nuoret

  • Uusi lastensairaala, Stenbäckinkatu 9.

Hammashoidon päivystys

Hammashoidon, Suun terveydenhuollon päivystys on auki itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 9–21 Haartmanin sairaalassa, Haartmaninkatu 4, rakennus 12. Ajanvaraus on avoinna kello 8–21, p. 09 471 71110. Yöpäivystys sijaitsee Töölön sairaalassa tapaturma-asemalla, Töölönkatu 40, p. 040 621 5699. Soita ennen kuin tulet päivystykseen.

Sosiaali- ja kriisipäivystys 24 h

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelevat itsenäisyyspäivänä ympäri vuorokauden:

  • sosiaalipäivystys: 020 696 006
  • kriisipäivystys: 09 310 44222.
  • Henkeä uhkaavat tilanteet – soita 112

Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112.

Konsertteja ja muita esityksiä virtuaalisesti

Helsinki juhlistaa itsenäisyyspäivää monikulttuurisesti lähettämällä tapahtuman suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla 6. joulukuuta kello 13.

Musiikista ja muista esityksistä pääsee nyt  nauttimaan netin kautta. Muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin konsertteja pääset kuuntelemaan Helsinki-kanavalla. 

Kiintoisaa kulttuurista ajanvietettä tarjoaa Helsingin kaupunginmuseon ja Yle Oppimisen historiavisat. Suosituimpia visailtuja aiheita ovat olleet sananlaskut, ajan mittaaminen, paikkakuntien vaiheet ja perinteinen rakentaminen.

Friskis&Svettis Helsinki tarjoaa YouTube-kanavallaan yhteisen virtuaalisen tanssikokemuksen. Lisää vinkkejä vaikkapa kävelyretkikohteihin saat MyHelsinki -sivuilta.

Luistelua tekojääkentillä ilta yhdeksään

Kaikki tekojääkentät ovat itsenäisyyspäivänä auki kello 9.00-21.00. Tekojäillä pidetään kenttäkohtaiset enimmäismäärät luistelijoille. Henkilökunta valvoo luistelijamäärää. Ruuhkaisimpina aikoina voi varautua jonottamaan. Tekojäillä on yleisöluisteluaikoja myös viikon jokaisena päivänä.

Lisää aiheesta
Omaolo.fi; tee oirearvio 
Sosiaali- ja terveyspalvelut itsenäisyyspäivänä 2020
Itsenäisyyspäivänä 6.12. normaalit sunnuntain aikataulut – palvelupiste suljettu
Kannattaa tarkistaa aikataulut Reittioppaasta 
Suomen itsenäisyyttä juhlitaan monikulttuurisesti Helsinki-kanavalla
Helsinki-kanava
Historiavisat
Friskis-livetreeni: Itsenäisyyspäivän tanssi
MyHelsinki
Helsinki – ajankohtaista koronasta

Kuva: Seppo Laakso