Amurin leopardi seuraa katoksellaan.

Kissapetoja suojellaan syyskuussa Kissojen Iltana Korkeasaaressa

Kissojen Öiden sijasta vietetään tänä syksynä Kissojen Iltaa ja jopa kuusi kertaa. Syyskuun kolmena ensimmäisenä perjantaina ja lauantaina eläintarha on avoinna iltakymmeneen. Kissojen Illat keräävät varoja uhanalaisten amurinleopardien ja amurintiikerien suojeluun niiden elinalueilla.

Venäjän Kaukoidässä elää amurinleopardeja ja amurintiikereitä. Molempien tilanne vaatii suojelua. Amurinleopardeja uhkaa sukupuutto. Luonnossa elää enää vain lähes sata. Kanta on kuitenkin alkanut vahvistua viime vuosina. Se antaa uutta toivoa tämän pohjoisen leopardin säilymisestä. Amurintiikereitä on lähes viisinkertainen määrä. Niitä uhkaa salametsästys. 

Kissojen Iltojen tavoitteena on saada kokoon vähintään 30 000 euroa. Tämä turvaisi Amurin alueen suojeluprojektien jatkumisen myös ensi vuonna. Korkeasaari on Amurin kissapetojen suojelua koordinoivan WildCats Conservation Alliancen tärkein tukija.

Muitakin eläintarhan lajeja pääsee näkemään Kissojen iltoina. Kesän suljettuna olleita tarhapolkuja pyritään avaamaan, samoin trooppiset talot Africasia ja Amazonia. Eläimillä on ruokintoja ja oppailla tietoiskuja. Hämärän laskeutuessa elävät tulet syttyvät ja valotaide pääsee oikeuksiinsa.

Jokaisen Kissojen Illan kävijämäärä rajataan vain puoleen Kissojen Yön kävijöistä, jotta kaikki voisivat osallistua tunnelmalliseen illanviettoon turvallisesti. 

Eläintarha suljettiin yleisöltä koronavirustilanteen varotoimena maaliskuussa ja avattiin jälleen kesäkuussa Toistaiseksi sisätilat pidetään suljettuina ruuhkien välttämiseksi ja turvavälien varmistamiseksi. 

Lisää aiheesta
Kissojen illat 4.-5.9., 11.-12.9. ja 18.-19.9. Korkeasaari

Vieraile turvallisesti Korkeasaaressa

Kuva: Annika Sorjonen