Suoraan sisältöön
A A A
Kuva: Heikki Kivijärvi / Kierrätyskeskus

Kierrätyskeskus laati viisi kirjankierrättäjän nyrkkisääntöä

Kirjahyllyn siivoajalle herää usein kysymys, mitä tehdä turhiksi jääneille kirjoille. Yksi hyvä vaihtoehto on viedä ne Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen, jonka kautta noin 250 000 kirjaa saa vuosittain uuden omistajan.

Tuoteryhmävastaava Miia Podworsky toivoo, että mahdollisimman moni muistaisi Kierrätyskeskusta siivotessaan kirjahyllyään. Varsinkin fantasiakirjoille ja dekkareille löytyy varmasti Kierrätyskeskuksen kautta uusi ilahtunut omistaja. Kysyttyjä ovat myös taidekirjat, sotaan liittyvät historiateokset, uudemmat keittokirjat sekä hyväkuntoiset lastenkirjat.

Kierrätyskeskuksen viisi nyrkkisääntöä kirjojen kierrättäjälle:

  1. Pakkaa kierrätykseen vain ehjät ja puhtaat kirjat. Revenneet, vääntyneet, kastuneet tai muuten vioittuneet kirjat eivät kelpaa uudelleenkäyttöön.
  2. Kaunis kansi on itsessään hyvä syy kierrättää kirja.  Kauniskantisille kirjoille voi olla käyttöä askartelumateriaalina. Kierrätyskeskus lahjoittaa niitä tähän tarkoitukseen myös päiväkodeille ja leikkipuistoille.
  3. Karsi pois tietosanakirjat, vanhat koulukirjat sekä kirjastojen poistokirjat. Niille ei ole kierrätyskäyttöä.
  4. Katso, että kirjoissa ei ole ylimääräisiä tarroja, hintalappuja tai vastaavia. Poista ne, jos saat ne siististi irti. Erityisesti itsepalvelukirpputorien isot hintalaput on syytä poistaa. Kierrätyskeskuksessa tähän poistotyöhön ei ole mahdollisuuksia.
  5. Kierrätyskirja on mainio lahja itselle tai läheisille. Hanki vaikka isänpäivä- ja joululahjakirjat kierrätettyinä.

Lahjoitettavat kirjat voi viedä Kierrätyskeskuksen myymälöihin tai pitkin pääkaupunkiseutua kiertävään keräysautoon. Keräysauton liikkeitä voit seurata osoitteessa kierratyskeskus.fi/keraysauto.

Kierrätyskeskus on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Sen muita omistajia ovat HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. Yritys on voittoatuottamaton.

JAA