Työmaapyöräilijä liikkui työmaille tittelinsä mukaisesti polkupyörällä, mutta tarkasteli liikennejärjestelyitä myös jalankulkijoiden näkökulmasta.

Kesän työmaapyöräilijältä noin 700 kehitysideaa Helenin työmaiden parantamiseksi

Helenin ja Helen Sähköverkon työmaiden turvallisuus ja liikennejärjestelyt olivat kesän ajan työmaapyöräilijän tarkassa syynissä. Turvallisuushavainnot jalostuvat toimenpiteiksi työmaiden suunnittelussa ja urakointimallin kehityksessä.

Kesän aikana noin tuhat kilometriä polkeneen ja yhteensä 150 työmaalla käyneen työmaapyöräilijä Aleksi Pippurin tekemät turvallisuushavainnot saivat aikaan sekä välittömiä että pitkän aikavälin muutoksia työmaajärjestelyissä.

Työmaapyöräilijän tekemiä turvallisuushavaintoja tarkastellaan Helenillä nyt kokonaisuutena ja hyödynnetään työmaajärjestelyiden kehityksessä.

- On ollut palkitsevaa nähdä työni tulokset turvallisuushavaintojen raportointijärjestelmän kautta reaaliajassa. Työmailla reagoitiin palautteisiini ja korjaavat toimenpiteet tehtiin nopeasti, kertoo Pippuri.

Työmaapyöräilijä liikkui työmaille tittelinsä mukaisesti polkupyörällä, mutta tarkasteli liikennejärjestelyitä myös jalankulkijoiden näkökulmasta. Helenille on tärkeää, että työmaat ovat turvallisia ja liikennejärjestelyt sujuvia kaikille liikkumismuodosta riippumatta.

Täysin uudenlaiseen tehtävään astuneelle kone- ja rakennustekniikan opiskelija Aleksi Pippurille kesätyö tarjosi mielenkiintoisen kurkistuksen kaupungin pinnan alle.

- Työ on avannut silmäni kaupunki-infralle: olen nähnyt työmaakaivantojen reunalla, miten sähköt ja lämmin vesi saadaan kaupunkilaisten koteihin. Katujen alla on ne kaikki asiat, joiden ansiosta tämä kaupunki toimii, sanoo Pippuri.

Lisää aiheesta:

Helen