Kuva: Kauppatori / Lauri Rotko

Kesäksi uusia oleskelualueita ja tapahtumia Kauppatorin alueelle

Helsingin Kauppatorin alue valmistautuu tulevaan kesään uusilla kokeiluilla ja tapahtumilla. Kesäkuussa kaupunkilaisten iloksi valmistuu kaksi uutta oleskelualuetta. Avajaisia vietetään Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Kauppatorin ja sen lähialueiden kehittämisessä on vireillä useita hankkeita. ”Helsingin kaupunki tuo Kauppatorin alueelle julkisia paikkoja oleskelulle, laivojen odottelulle, eväiden syömiselle ja pienille tapahtumille. Ketterästi kehittäen ja kokeillen on myös Torikortteleita avattu ja elävöitetty viimeiset vuodet. Nyt on luontevaa kääntää katse kohti Kauppatoria”, kertoo Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

"Kauppatorin alue ja kaupunkilaiset ansaitsevat parempaa. Nyt päästään etenemään konkreettisin kokeiluin ja toivottavasti harjoitus tulee osoittamaan, että pienillä muutoksilla voi tehdä lopulta paljon", toteaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Puinen saariryhmä ja odotetut Toritanssit rantautuvat Kauppatorille

Toinen uusista oleskelualueista sijoittuu Kauppatorin rantaan Suomenlinnan lauttaterminaalin läheisyyteen. Helsingin saaristosta inspiraationsa saanut puinen saariryhmä mahdollistaa myös pienimuotoisten tapahtumien järjestämisen. Tilaa on mahdollista varata kesäkuusta alkaen Helsingin kaupungin tilavarauspalvelu Varaamon kautta.

Myös odotetut Toritanssit rantautuvat Kauppatorille. Kesän toritanssien sarja avataan Helsinki-päivänä 12.6. livebändin vauhdittamana, ja sen jälkeen ne toistuvat säävarauksella torstaisin klo 17.30-18.15 ainakin 8.8. saakka.

Kauppahallin rannan oleskelualue tarjoaa paikan pysähtyä

Toinen uusi oleskelualue sijoittuu kesän ajaksi Kauppahallin rantaan, Lyypekinlaiturille. Puu- ja vihermoduuleista koostuvan virkistysalueen toivotaan houkuttavan kaupunkilaisia ja turisteja laivojen bongailuun, auringon ottamiseen ja eväshetkiin. Moduuleihin on kiinnitetty myös Petri Eskelisen teoksia, jotka avaavat merimaisemaa uudesta näkökulmasta. Alueen avajaisia vietetään Helsinki-päivänä 12.6.

Lisää aiheesta:

Torikorttelien tiedote
Taustaa Kauppatorin kehittämisestä
Kaupunkitanssit
https://varaamo.hel.fi/Varaamo