Suoraan sisältöön
A A A
Tonttivarantokatsaus 2017 / HSY

Kerrostalojen asemakaavavaranto kasvoi Helsingissä

Pääkaupunkiseudun tonttivarantokatsauksen mukaan Helsingin kerrostalojen asemakaavavaranto kasvoi viime vuonna. Kerrostalovaranto keskittyy Helsingissä pääosin Jätkäsaareen, Kalasatamaan ja Kruunuvuorenrantaan.

Varannolla tarkoitetaan asemakaavassa osoitetusta rakennusoikeudesta jäljellä olevaa osaa. Koko pääkaupunkiseudulla kerrostalovaranto kasvoi viime vuonna 17 prosenttia. Kasvua oli Helsingissä ja Espoossa. Vaikka asuntorakentamisen tahti on ollut kova, kaavoitustyö on lisännyt rakennusoikeuden alaista aluetta.

Pääkaupunkiseudun kaupunkien omistamalla maalla on kaikkiaan puolet asumisen varannosta ja noin 60 % kerrostalovarannosta.

- Vaikka asumisen varannon määrä on ollut pääkaupunkiseudulla kasvussa, on kuitenkin muistettava, että asuntotuotantotavoitteisiin suhteutettuna varannon määrää voidaan pitää edelleen niukkana erityisesti Helsingin ja Vantaan osalta, vaikka Helsingissä absoluuttisesti varantoa onkin eniten, Helsingin seudun ympäristöpalveluiden erityisasiantuntija Heikki Levola muistuttaa.

Lisää aiheesta:

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden, HSY, tiedote

Pääkaupunkiseudun tonttivarantokatsaus 2017 (pdf)

JAA