Kerättäviä tavaroita HSY:n jäteautoon.

Kodin vaaralliset jätteet, metalliromu ja sähkölaitteet kiertoon –  keräysautot aloittavat kierroksensa 31.8.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden keräysautot aloittavat kierroksensa maanantaina 31. elokuuta. Keräysautot ottavat maksutta vastaan kotitalouksien metalliromua, sähkölaitteita ja kodin vaarallista jätettä, kuten energiansäästölamppuja, maaleja ja kemikaaleja. Helsingissä autot kiertävät  31.8.–19.10. 

Keräysautojen aikataulut ja pysähdyspaikat

Toimi näin keräyspisteellä

Syksyn keräysautokierros toteutetaan koronaepidemia huomioiden. Tulethan keräysautolle vain täysin terveenä. Huolehdithan lisäksi hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. 

Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metalliromu kerätään kukin omaan keräysautoonsa. Keräystilanteet pysyvät sujuvina, kun autoille tuotavat jätteet lajitellaan jo kotona valmiiksi.

  • Sähkölaiteromuautoon voi tuoda esimerkiksi kahvinkeittimiä ja muita piensähkölaitteita, kylmälaitteita, pesukoneita ja televisioita.
  • Metallinkeräysautoon voi tuoda kodin yksittäisiä metalliesineitä, kuten puulämmitteisiä kiukaita, verkkoaitoja sekä paistinpannuja ja kattiloita. 
  • Vaarallisen jätteen keräysautoon voi tuoda esimerkiksi maaleja, liuottimia, auton akkuja, energiansäästölamppuja ja loisteputkia.

Keräysautoihin soveltuvat jätteet voi tarkistaa jo etukäteen osoitteesta hsy.fi/keraysautot.

HSY toivoo pysähdyspaikalle omalla autolla saapuvia huomioimaan tilantarpeen ja pysäköimään loitommalle, sillä jokaiselle pysähdyspaikalle saapuu kerralla 4–5 kuorma-autoa.

Keräysautot helpottavat jätteiden kierrättämistä

Keräysautoihin mahtuu vain rajallisesti jätettä. Suuret jätemäärät, kuten peräkärrylliset voi toimittaa suoraan jollekin HSY:n Sortti-asemista. Keräysautoilla vastaanotettavien jätteiden vastaanotto on kotitalouksille maksutonta myös Sortti-asemilla.

HSY:n keräysautokierros on tarkoitettu vain materiaalille, jota ei sellaisenaan voi enää käyttää uudelleen. Syksyllä myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää oman keräysautokierroksensa, jossa kerätään kotitalouksien uudelleenkäyttöön sopivaa, hyväkuntoista pientavaraa.

Lisää aiheesta:

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden ,HSY:n tiedote

Keräysautoihin soveltuvat jätteet

Keräysautojen aikataulut ja pysähdyspaikat

Kuva: HSY