Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen keräysauton tunnuskuva.

Keräysautolle voi tuoda maksutta tavaraa jo loppukesästä

Kierrätyskeskuksen maksuton keräysauto kiertää Helsingissä maanantaista 22. elokuuta alkaen lokakuulle saakka. Autolle voi tuoda siistiä, ehjää ja puhdasta uudelleenkäyttöön sopivaa kodin pientavaraa ja tekstiileitä. 

Kerää kodistasi käyttämättömiksi jääneitä astioita, keittiövälineitä, sisustus- ja koriste-esineitä, kirjoja ja levyjä, kenkiä, laukkuja, asusteita, leluja ja pelejä, vaatteita, kodin erilaisia tekstiileitä, mattoja sekä urheilu-, retkeily- ja harrastusvälineitä sekä käsitöihin ja askarteluun sopivia materiaaleja. Pienelektroniikkaa ja polkupyöriä otetaan vastaan kaiken kuntoisina.

Suuremmat tavaraerät kuten pakettiautolliset viedään suoraan myymälöihin. Näin keräysautokierros sujuu sulavasti ja aikatauluista on helpompi pysyä.

Hyvä  myös huomioida, että keräysautolle ei kannata tuoda huonekaluja, eikä kodin vaarallista jätettä.

Uudelleenkäyttöön sopiville huonekaluille voi tilata noutopalvelun tai tuoda huonekalut ja suuremmat tavaraerät niitä vastaanottaviin myymälöihimme.

Kierros alkaa maanantaina 22. elokuuta pysäkkeinä Hakaniemi, Katajanokka, Eira, Punavuori ja Ruoholahti. Katso tarkemmat pysäkkien osoitteet ja aikataulut Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen sivuilta.

Varmista vielä oman keräyspaikkasi aika lähempänä ajankohtaa mahdollisten muutosten varalta. Muutokset aikatauluun ja pysäkkeihin ovat koronatilanteen muuttumisen vuoksi mahdollisia.

Tilaa taloyhtiölle yhteinen fillareiden tai kotien pientavaroiden nouto

Taloyhtiöt ja yritykset voivat tilata erikseen noutopalvelun Kierrätyskeskukselta. Polkupyörien ja kodin pientavaran noudot tilataan keräysauton noutolomakkeella tai puhelimitse numerosta 050 501 4858 vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua noutoaikaa.

Noutoauton voi tilata arkipäiviksi kello 7–17.30 väliseksi ajaksi. Info ja ohjeet taloyhtiöille

Kierrätyskeskus tarjoaa myös yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille palvelun ohjata tarpeeton tavara ja materiaali kiertoon. Kierrätys säästää luonnonvaroja ja viestii vastuullisesta toiminnasta. Info ja ohjeet yrityksille

Vaarallisen jätteen keräykselle oma kierroksensa syksyllä 

Kodin vaarallisen jätteen keräys on tulossa erikseen syksyllä. Sen järjestää puolestaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Syksyllä testataan palvelua, jossa keräysauto kiertää alueilla, joilla ei tällä hetkellä ole pysyviä vaarallisen jätteen keräyspisteitä. Palvelukokeilu on tarkoitettu asukkaille. Aikataulut julkaistaan elokuussa HSY:n sivuilla.

Lisää aiheesta
Helsingin pysäkit ja aikataulu 22.8.–27.9. ja 31.10.2022         

HSY:n vaarallisen jätteen keräyskierros (aikataulu julkaistaan elokuussa)


Kuva: Kierrätyskeskus