Keväällä Kierrätyskeskuksen keräysauto parkkeeraa Töölöntorille aina kuukauden viimeisenä lauantaina.

Keräysauto tulee lauantaina Töölöntorille - Hyvä tavara kiertoon!

Lauantaina 29. helmikuuta voi taas viedä keräysautolle Töölöntorille käyttökelpoista kodin pientavaraa. Keväällä Kierrätyskeskuksen keräysauto parkkeeraa pariksi tunniksi Töölöntorille aina kuukauden viimeisenä lauantaina. Auto on paikalla kello 12-14.

Keräysautoon voi lahjoittaa siistejä, ehjiä ja käyttökelpoisia kodin pientavaroita, kuten astioita, vaatteita, kenkiä, kirjoja, levyjä, mattoja, valaisimia ja urheilutarvikkeita sekä kaikenkuntoista kodin pienelektroniikkaa.

Näitä suuremmat uudelleenkäyttöön sopivat tavaraerät ja huonekalut toimitetaan suoraan Kierrätyskeskuksen myymälöihin. Suurille tavaraerille voi myös tilata noutopalvelun. Rikkinäiset ja likaiset tavarat viedään suoraan jäteasemalle.

Tavaralahjoituksia otetaan vastaan Kierrätyskeskuksen kaupoissa aukioloaikoina. Pienikin lahjoitus on merkityksellinen. Lahjoittamalla voi tukea tärkeää työtä ympäristön hyväksi.

Keväällä Kierrätyskeskuksen keräysauto parkkeeraa Töölöntorille aina kuukauden viimeisenä lauantaina.

Lahjoitustavaroilla tuetaan työllistämistä

Tavaralahjoituksia otetaan vastaan Kierrätyskeskuksen kaupoissa aukioloaikoina. Pienikin lahjoitus on merkityksellinen. Lahjoittamalla voi tukea ympäristötyötä.  Lisäksi tavaralahjoitukset tukevat valmentavaa työllistämistä. 

Tavarat kulkevat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen lajittelukeskuksen kautta sellaisenaan Kierrätyskeskuksen myymälöihin myyntiin tai ilmaisosastoille. Lajittelussa hyödynnetään myös askarteluun sopivat materiaalit, josta osa menee myyntiin askartelijoiden iloksi ja osa jaetaan maksutta ei-kaupallisille toimijoille, kuten kouluille ja päiväkodeille.

Osa tavaroista kunnostetaan Kierrätyskeskuksen verstaissa. Esimerkiksi polkupyöriä, isoja kodinkoneita sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita huolletaan ja kunnostetaan myyntikelpoisiksi.

Huonokuntoiset, uudelleenkäyttöön kelpaamattomat tavarat on syytä toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Sinne tavarat voi viedä omalla autolla tai tilata Nouto-Sortti -kuljetuspalvelun HSY:ltä. 

Lisää aiheesta
Keräysauton aikataulu Töölöntorilla /Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Tilaa Nouto-Sortti /HSY

Sortti-asemat /HSY

Kuva: Kierrätyskeskus