Kävelijöitä sillalla, kuva: Lauri Eriksson / HSL

Kävelykilometrikisa kannustaa liikkumaan

Nyt kävellään! Maanantaina 20. elokuuta käynnistyvä Kävelykilometrikisa on niin yksittäisille ihmisille kuin joukkueillekin suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävelykilometrejään tai –minuuttejaan. Kilpailua käydään syyskuun ajan. Kisaan voi rekisteröityä osoitteessa https://kavelykilometrikisa.hsl.fi/.  

Kävelykisassa on kolme sarjaa: yksilösarja, piensarja ja suursarja. Joukkue, jossa on alle 25 osallistujaa, osallistuu piensarjaan ja joukkue, jossa on vähintään 25 osallistujaa, siirtyy automaattisesti suursarjaan. Myös itsenäisesti kisaavan pitää luoda oma yhden hengen joukkueensa.

Kisassa palkitaan kunkin sarjan parhaat. Yksilösarjassa voittaja on se, joka on kävellyt enemmän kilometrejä tai minuutteja kuin muut kanssakilpailijat. Pien- ja suursarjassa voittajajoukkue on puolestaan se, jolla on kisan päätyttyä eniten kävelykilometrejä tai -minuutteja osallistujaa kohden. Pääpalkinnot ilmoitetaan kisan päätyttyä. Osallistujien kesken arvotaan joka viikko syyskuun ajan viisi kahden leffalipun pakettia.

”Kilometrikisa on entuudestaan tuttu monille pyöräilijöille. Haluamme kokeiluluontoisesti tarjota kisan nyt kävelijöille. Helsingin seudun liikenne, HSL, kannustaa kävelemään, koska kävely on terveellinen ja ympäristöystävällinen kulkutapa. Se on myös olennainen osa joukkoliikennematkaa”, kertoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

Lisää aiheesta

Helsingin seudun liikenteen, HSL, tiedote

Kävelykilometrikisa -sivut


JAA