Kaupunginmuseon kaupunkiruokaa -juliste.

Mikä rooli kaupungeilla on kestävämmässä ruoantuotannossa ja ruokakulttuurissa?

Kaupunkiruokaa -näyttely on esillä Helsingin kaupunginmuseossa. Näyttely pistää kävijänsä pohtimaan kaupunkien roolia uudenlaisessa, kestävämmässä ruoantuotannossa ja ruokakulttuurissa. Käy myös katsomassa viljelyksiä museon sisäpihalla Kasvattamossa. Sunnuntaina on syytä piipahtaa puutarhoissa, sillä monissa Helsingin puutarhoissa vietetään silloin Avoimet puutarhat -teemapäivää. 

Kaupunkiruokaa näyttely esittelee Helsinkiä ruoantuotannon paikkana historiassa ja tulevaisuudessa  Helsingin Kaupunginmuseon sisäpihalle avautuvassa Kasvattamossa.

Kasvattamo on innovatiivinen kaupunkiviljelmä ja tekemisen keskus, jonka vaiheita yleisö pääsee seuraamaan viljelykauden aikana. Syyskuussa Kasvattamoon on suunnitteilla sadonkorjuujuhla.

Helsingin kaupunginmuseo ja Dodo ry ovat mukana avoimetpuutarhat -teemapäivässä sunnuntaina 5. heinäkuuta Kaupunkiruokaa-näyttelyyn kuuluvalla sisäpihan Kasvattamollaan.

Kasvattamossa ei ole ohjelmaa Avoimet puutarhat -teemapäivänä, mutta sitä esitellään videon muodossa. Piha on kuitenkin auki 24/7.  Sinne voi poiketa seuraamaan kasvukautta ja hengähtämään yrtiseinän äärellä keskellä kesäistä Helsinkiä.

Helsingissä Avoimet puutarhat –teemapäivän puutarhoja ovat muun muassa Annalan puutarha Hämeentiellä, Kääntöpöytä on Pasilan ratapihalla sekä siirtolapuutarhat Kumpulassa, Vallilassa, Talissa ja Ruskeasuolla.

Katso kaikki kaupungin Avoimet puutarhat –teemapäivän tapahtumat:
Avoimet puutarhat 5.7.2020. Puutarhahaku: Helsinki

Kaupunkiruokaa
1.6.–27.9.2020
Helsingin kaupunginmuseon 4. kerros
Aleksanterinkatu 16
Avoinna ma–pe 11–19, la–su 11–17
Aina vapaa pääsy
Helsingin kaupunginmuseo
Kestävä ruoantuotantoDodo ry

Kuvakaappaus Helsingin kaupunginmuseon sivuilta.