Nuoria ShedHelsingin musiaaliharjoituksissa / Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri

Kaupunginteatterin ja ShedHelsingin yhteistyö tiivistyy - uusi musikaali ensi-iltaan joulukuussa

"Meillä jokaisella on tarve tulla nähdyksi." Helsingin Kaupunginteatteri tiivistää yhteistyötään monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä tukevan ShedHelsinki Säätiön kanssa. ShedHelsingin uusi, joulukuussa 2019 ensi-iltaan tuleva musiikkiteatterituotanto esitetään  Kaupunginteatterin studio Pasilassa.

”Tällä kertaa musikaali myös harjoitellaan HKT:n toimesta, ja syksystä alkaen meille kokoontuu harjoituksiin 100-120 lasta ja nuorta viikoittain. Harjoitukset pidetään studio Elsassa kahdessa erässä maanantaisin ja tiistaisin”, kertoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Chickenshed-teatterin esikuvan mukaisesti musikaalihanke tarjoaa eri-ikäisille ja erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden päästä esiintymään, tulla nähdyksi sekä toteuttaa itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä.

”Haluamme rohkaista kaikenlaisia nuoria toteuttamaan itseään. Tavoitteemme on myös lisätä erilaisuuden ja moninaisuuden hyväksymistä, sekä edistää vuorovaikutusta ja tasavertaisia kohtaamisia”, ShedHelsinki Säätiön hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila sanoo.

Tuleva musikaali on valtavirrasta poikkeavan ShedHelsingin neljäs ja jatkoa aiempina vuosina esitetyille kiitosta saaneille musikaaleille Seikkailu jouluyönä (2018), Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen (2017) ja Peter Pan (2016).

Studio Pasilassa 7. joulukuuta ensi-iltansa saava musikaali julkistetaan 2. syyskuuta järjestettävässä mediatilaisuudessa Helsingin Kaupunginteatterin studio Elsassa (Ensi linja 2). Myös lipunmyynti aloitetaan silloin.

ShedHelsinki

ShedHelsinki on valtavirrasta poikkeava musiikkiteatterihanke, jossa matka on määränpäätä merkityksellisempi. Toiminta mahdollistaa lapsille ja nuorille tilaisuuden olla esillä omina, ainutkertaisina yksilöinä. Yhdessä ja turvassa.

Tavoitteena on vakiinnuttaa monimuotoisuutta korostava musiikkiteatteri Suomeen ja tehdä Suomesta paikka, jossa uskalletaan uskoa unelmiin ja tulla nähdyksi juuri sellaisena kuin on.

ShedHelsingin esikuvana on Lontoossa toimiva Chickenshed-teatteri, joka on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta.

ShedHelsinki Säätiö on Elisan vuonna 2017 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tehdä ShedHelsingin toiminnasta pitkäjänteistä. Säätiön tärkein työ tehdään musiikkiteatterin kerhotoiminnan kautta

Lisää aiheesta:

Helsingin Kaupunginteatteri

ShedHelsinki

#jokainenkelpaa

JAA