Musikaalin päärooleissa esiintyvät Tuukka Leppänen ja Oona Airola.

Kaupunginteatterin musikaaliuutuus lupaa balsamia sielulle

Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen, 2018) -musikaali saa Suomen ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä syksyllä. Menestyneen ruotsalaismusikaalin ohjaa Lilla Teaternin näyttämön taiteellinen johtaja Jakob Höglund.

Musikaali korostaa musiikin voimaa, yhteisöllisyyttä, toivoa ja elämäniloa. 

Niin kuin taivaassa -musikaalin syvästi koskettavia kohtaloita ja vapauttavaa elämäniloa sisältävä tarina tarjoaa katsojalle tähän aikaan lämpöä ja balsamia sielulle, kertoo Jakob Höglund.

Samannimiseen, suosittuun ruotsalaiselokuvaan (2004) perustuva musikaali kertoo menestyneen kapellimestarin Daniel Daréuksen paluusta lapsuuden kotiseudulleen pieneen pohjoisruotsalaiseen kylään. Terveysongelmista kärsinyt huippumuusikko haluaisi elää hiljaiseloa, mutta löytää pian itsensä johtamasta kyläläisten kirkkokuoroa, ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan maalaiskuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä, myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus.

Päärooleissa esiintyvät Tuukka Leppänen ja Oona Airola. Kapellimestarina toimii Eeva Kontu. Musikaalin ovat suomentaneet Aino Piirola (teksti) ja Maija Vilkkumaa (laulut). Lavastuksesta vastaa ruotsalainen Sven Haraldsson ja pukusuunnittelusta Samu-Jussi Koski. Valosuunnittelusta vastaa William Iles, äänisuunnittelusta Kai Poutanen ja  naamioinnista Milja Mensonen sekä videosuunnittelusta Toni Haaranen. Varjoteatteriasiantuntijana toimii Heini Maaranen.

Niin kuin taivaassa -ensi-ilta on syksyllä 2021 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5). Tarkka ensi-iltapäivä ilmoitetaan myöhemmin. Nyt myynnissä ovat loka-joulukuun esitykset. Liput maksavat 22 € - 88 €.

Helsingin Kaupunginteatteri

Kuva: Otto-Ville Väätäinen/HKT