Iloisia opiskelijoita.

Kaupunginteatteri ja Teatterikorkeakoulu aloittavat kolmivuotisen yhteistyön

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa kolmivuotisen yhteistyön.  Uuden yhteistyön myötä näyttelijäopiskelijat tutustuvat oman alansa ammattilaisiin sekä näiden työtapoihin ja käytäntöihin Suomen suurimmassa teatterissa. Samalla teatteri ja yleisö saavat mahdollisuuden tutustua alan opiskelijoihin ja tulevaisuuden lupauksiin.

”Saamme paitsi uudenlaista taidetta myös uutta verta ja ehkä uusia ideoitakin. Eri sukupolvethan ajattelevat näyttelijäntyöstä ja työelämästäkin aika eri tavalla. Kaikissa teattereissa on omat toimintatapansa. Kaiken saa kyseenalaistaa”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Näyttelijäntaiteen koulutusohjelman kolmoskurssin opiskelijat tulevat kevääksi studio Pasilaan ja valmistavat kandiprojektinaan esityksen yhdessä koulun ulkopuolisten ammattilaisten kanssa. Opiskelijoiden ensimmäisenä esityksenä nähdään Akse Petterssonin sovittama ja ohjaama Decamerone.

Decameronessa joukko nuoria pakenee kaupungissa riehuvaa ruttoa ja kertoo henkensä edestä tarinoita samalla, kun heidän sydämissään palaa malttamaton rakkaus. Kun elämä näyttää toivottoman synkältä, ainoa pelastuksemme on rakastaa entistä intohimoisemmin.

Studio Pasilassa 21. huhtikuuta ensi-iltansa saavassa esityksessä näyttelevät Ola Blick, Tuulia Eloranta, Roderick Kabanga, Eeva Kaihola, Ella Lymi, Eeva Mäkinen, Carlos Orjuela, Jasir Osman, Tuuli Paju, Denisa Snyder, Milla Tissari ja Daniel Virtanen.

Lisää aiheesta:

Helsingin Kaupunginteatteri