Esperanza Spalding.

Helsingin kaupunginorkesteri avaa syyskauden Felipe Laran kaksoiskonserton kantaesityksellä

Helsingin kaupunginorkesterin syyskausi käynnistyy Felipe Laran kaksoiskonserton kantaesityksellä perjantaina 10. syyskuuta. Konserton solistivieraat tulevat Yhdysvalloista: kontrabasisti Esperanza Spalding ja modernin huilun tähti Claire Chase. Felipe Laran sävellys on Helsingin kaupunginorkesterin ja Los Angeles Philhamonicin yhteistilaus. Kaupunginorkesteria johtaa sen ylikapellimestari Susanna Mälkki. Konsertin voi kuunnella suorassa lähetyksessä Helsinki-kanavalla kello 19 alkaen.

Perjantaina 10. syyskuuta nähdään myös uuden Visuaalisen alkusoiton kantaesitys Musiikkitalon mediaseinällä. Kuvataiteilija Jenni Toikan videoteos Preludi Op. 28 nro 2 valittiin toteutettavaksi AVEKin, Nykytaiteen museo Kiasman, AV-Arkin ja HKO:n teoshaussa kaksi vuotta sitten. Toikan Preludi nähdään mediaseinällä ennen jokaista Helsingin kaupunginorkesterin konserttia nyt alkavan syyskauden aikana.

Slaavilaisin sävyin soiva Helsingin kaupunginorkesterin syyskauden ohjelma

Terveysturvallisesti konserttiin

Helsingin kaupunginorkesterin syyskuun konsertteihin on uuden viranomaispäätöksen mukaan sallittua ottaa 50 prosenttia Musiikkitalon konserttisalin kokonaiskapasiteetista. Nyt lipunmyyntiin avataan aiemmin suljettuina olleita tyhjiä rivejä. Paikkoja saliin myydään edelleen yksittäin ja kaksittain ja jokaisen lippupaketin välillä on vähintään yksi tyhjä paikka. 

Konserteissa tulee edelleen noudattaa julkisissa sisätiloissa voimassa olevaa maskisuositusta, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä pitää turvaväli muihin konserttivieraisiin Musiikkitalossa liikkuessa. Konserttilipun voi sairastapauksessa vaihtaa muuhun konserttiin soittamalla Musiikkitalon lipunmyyntiin konserttipäivänä kello 11 mennessä.

Lisää aiheesta
Liput
HKO
Helsinki-kanava
Musiikkitalon turvallisuusohjeet

Uutinen julkaistu 7.9. Sitä on päivitetty 9.9.