Kamarimusiikkia. Kuva: Helsingin kaupunginorkesteri.

Kaupunginorkesterin konsertin 10. tammikuuta voi katsoa kotona tai Oodin Maijansalissa

Tänään 10. tammikuuta voit katsoa suorana lähetyksenä kaupunginorkesteirin konsertin kotona Helsinki-kanavalta tai tulla katsomaan se Keskustakirjasto Oodin Maijansaliin. Musiikkitalossa on tänään myös konsertin jälkeen  Fagottikvartetin Talvitanssit, joka avaa Kohtaamisia-klubin kevään. Tanssikengät mukaan!

Kaupunginorkesterin illan konsertti, joka alkaa kello 19 on Fontane di Roma. Tšaikovski matkusti veljensä Modestin kanssa Roomaan vuonna 1880 ja inspiroitui kaupungin äänimaailmasta. Ottorino Respighi sovitti Rooman suihkulähteiden värikimalluksen sävelrunoksi muutamia vuosikymmeniä myöhemmin. Ennakkokuulijat alkaa ennen konserttia kello 18.30.

Kaupunginorkesterin suosittuja HKO Screen -verkkolähetyksiä voi kevätkaudella 2020 katsella ja kuunnella keskustakirjasto Oodin Maijansalin isolta valkokankaalta. Oodissa esitetään kaikkiaan neljä suoraa lähetystä konserteista, jotka soivat samaan aikaan Musiikkitalon konserttisalissa: 10.1., 20.3., 17.4. ja 15.5. 2020. Suoriin Oodin lähetyksiin on vapaa pääsy ja kahvila palvelee verkkokonserttivieraita.

Suuren suosion saanut Kohtaamisia-klubi on luovien ideoiden ja yllättävien kohtaamisten areena, esiintyjinä HKO:n muusikot ystävineen. Maksuton ja kaikille avoin Kohtaamisia-klubi järjestetään Musiikkitalon Päälämpiössä perjantaisin noin kerran kuussa. Fagottikvartetin Talvitanssit perjantaina 10.1. avaa Kohtaamisia-klubin kevään. Vapaa pääsy – tervetuloa! Ohjelma alkaa illan konsertin jälkeen noin klo 21 ja kahvila palvelee 22.30 saakka. Muut kevään Kohtaamisia-klubit ovat 7.2., 6.3. ja 3.4.

Lainaa kirjastokortilla kaupunginorkesterin kausikortti

Tiesitkö, että kaupunginorkesterin kausikortteja voi lainata kirjastokortilla? Orkesterikentällä Helsingin kaupunginorkesteri on tiettävästi ensimmäinen sinfoniaorkesteri, jonka kausikortteja voi lainata kirjastosta. 

  • Lainattavissa on 2 kausikorttia / 4 konserttisarjaa, yhteensä lainattavissa 8 kausikorttia.
  • Yhdellä kirjastokortilla voi kerrallaan lainata kaksi kausikorttia
  • 14 vuorokauden pikalaina, ei voi uusia tai varata.

Lisää aiheesta: