Länsisataman Länsiterminaali vuonna 2014., matkustajia saapumassa.

Kaupunginmuseo kerää tarinoita Talsinki/Hellinn-näyttelyyn

Kaupunginmuseo kerää parhaillaan aineistoa Talsinki/Hellinn–näyttelyyn, jossa tarkastellaan kahden naapurikaupungin välistä läheistä suhdetta 1980-luvun lopulta tähän päivään. Meitä kiinnostaa, millaisia kokemuksia helsinkiläisillä on ollut Tallinnasta ja tallinnalaisilla Helsingistä.

Omia tarinoita ja aineistoja voi nyt lähettää kaupunginmuseon verkkosivuilla. Kerro siis oma tarinasi liittyen Tallinnaan ja jaa valokuvia sekä videoita matkan varrelta ja periltä. Vai löytyykö sinulta kenties esine, joka henkii olemuksellaan omaa tarinaansa elämästä näiden kahden kaupungin vanavedessä? Kaupunginmuseo on kiinnostunut kaikenlaisista asioista, jotka saavat ihmiset liikkumaan Helsingin ja Tallinnan välillä: työnteko ja opiskelu, ostosreissut ja kulttuurimatkailu, risteilymatkat ja laivaseminaarit, parisuhteet ja muut suhteet.

Talsinki/Hellinn -näyttely toteutetaan yhteistyössä Tallinnan kaupunginmuseon kanssa ja se avautuu molemmissa kaupungeissa touko-kesäkuussa 2021. Yhteistyössä on mukana myös Suomen Viron-insituutti. Tule mukaan tekemään näyttelyä vastaamalla kyselyyn! Osa tarinoista ja muista aineistoista tulee esille näyttelyyn. Vastausaikaa on 31.1.2021 saakka.

Kyselyyn voi osallistua täällä: Helsingin kaupunginmuseon Talsinki/Hellinn-kyselylomake.

Kaupungimuseo

Kuvassa: Länsisataman Länsiterminaali vuonna 2014. Kuva: Juho Nurmi / Helsingin kaupunginmuseo