Kaukolämpö- ja sähköverkkoja kunnostetaan alkuvuodesta tavallista enemmän

Talvikaudella ja keväällä Helsingissä tehdään tavallista enemmän kaukolämpöverkon ja sähköverkon perusparannus-, uusimis- ja rakentamistöitä. Uusia työmaita käynnistetään alkuvuonna ennätystahtia. Suomen EU-puheenjohtajuus vuoden 2019 loppupuolella rajoittaa katualueella työskentelyä.

 Kaukolämpö- ja sähköverkon perusparannus- ja uusintatyöt ovat osa verkon normaalia huoltamista ja niillä varmistetaan se, että kodit pysyvät lämpiminä ja valot päällä. Kasvava kaupunki tarvitsee myös uutta verkostoa.

- Helenin kaukolämpötyömaita toteutetaan talvella puolet enemmän kuin aiempina vuosina. Tasaamme samalla töitä koko vuodelle, kertoo rakennuttamispäällikkö Lauri Utriainen Helenistä.

Työmaat on aina tarkkaan aikataulutettu työvaiheittain. Talvella kireät pakkasjaksot voivat viivästyttää työmaiden edistymistä, sillä kiinteistöjen riittävä lämmitys on varmistettava myös huoltotöiden aikana.

Suurimmat kaukolämmön työmaat:

  • Sörnäinen: Vilhovuorenkadun – Sörnaisten rantatien risteys, 1-3/2019
  • Ruoholahti: Porkkalankatu (Salmisaaren voimalaitoksen lähellä), 2-4/2019
  • Kamppi: Pohjoinen Rautatienkatu – Nervanderinkatu, 2-4/2019
  • Töölö: Urheilukatu 12 - 16, 1-3/2019

Lisää tietoa Helenin työmaista.

Sähköverkkotöitä keväällä

Helen Sähköverkko Oy:n työmaat käynnistyvät laajemmin maalis-huhtikuussa, kun maa on sulanut. Sähköverkkoa uusitaan keskustan alueella poikkeuksellisen paljon tänä vuonna.

Monet sähköverkkotöistä tehdään yhdessä Helsingin kaupungin ulkovalaistuksen kanssa. Kaivuut keskittyvät jalkakäytäville ja kevyen liikenteen väylille, koska sähköverkko kulkee näiden alla.

Suurimmat sähköverkon työmaat keskustassa:

  • Kaartinkaupunki: Kaupungintalon edusta, Unioninkatu ja Fabianinkatu, 3-6/2019
  • Katajanokka: Satamakatu ja Laivastokatu, 3-6/2019
  • Punavuori: Uudenmaankatu, Albertinkatu ja Fredrikinkatu, Aikataulu vielä avoin

Helen tiedoteJAA