Kuvassa graffitin maalausta. Kuva Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki

Katutaiteen huippunimet kohtaavat Suvilahden graffitiaidan maalauskilpailussa

Suvilahden uuden graffitiaidan avajaisissa lauantaina 25. toukokuuta suomalaisen katutaiteen huippunimet kohtaavat maalauskilpailussa. Graffitiaita ympäröi Helen Sähköverkon sähköasemaa.

Uusi graffitiaita on näkyvä osa Suvilahden alueella käynnistyvää muutosta, jonka tavoitteena on keskittää katutaide sille varattuihin paikkoihin ja pitää historiallisesti arvokkaat rakennukset vapaina maalista.

Graffitiaita otetaan käyttöön lauantaina 25. toukokuuta. Suomalaisen katutaiteen huippunimet saapuvat Suvilahden graffitiaidan avajaisiin kisaamaan luovuudessa ja maalaustaidossa klo 9 alkaen. Paras maalaus ja tuhannen euron pääpalkinnon saaja selviää yleisöäänestyksellä. Parasta maalausta voi äänestää Helen Sähköverkon nettisivuilla: Äänestys alkaa lauantaina klo 12 ja jatkuu 3. kesäkuuta asti.

‒ Graffitikulttuurissa on tärkeää kehittää omalaatuinen ja tunnistettava tyyli. Kilpailuun osallistuukin monen eri tyylilajin huippunimet Suomesta. Mukana kilpailussa on muutaman vuoden takainen Graffitin Suomenmestari Trama, graffitin kautta menestykseen päätyneitä kuvataiteilijoita ja eturivin naisgraffititaiteilijoita, kertoo Suvilahdessa toimivan Make Your Mark graffitigallerian pitäjä Umut Kiukas.

Suvilahden alueella sijaitsee Helen Sähköverkon uusin, vuonna 2018 valmistunut Kalasataman sähköasema. Sähköasema palvelee alati kasvavaa Kalasataman aluetta. Sähköasemaa ympäröi graffitimaalaukseen suunniteltu metalliseinä, joka on sata metriä pitkä ja kolme metriä korkea. Aita tulee olemaan maalausten mukana muuttuva teos, johon jokainen on tervetullut osallistumaan.

‒ Kaupunkilaisten sähköstä huolehtimisen lisäksi meidän on tärkeää huolehtia kaupunkikuvasta. Esimerkiksi sähköasemien suunnittelussa ympäristönäkökulmat otetaan huomioon. Myös osa muuntamoistamme ja sähkökaapeistamme on maisemoitu erilaisten taideprojektien avulla, kertoo Helen Sähköverkon viestintäpäällikkö Petri Vihavainen.


JAA