Suoraan sisältöön
A A A
Kalasatama aamulla. Kuva: Mika Lappalainen / Helsingin kaupunki

Kalasataman sähköasemalla aurinkovoimala ja uusia ratkaisuja häiriötilanteisiin

Kalasataman kaupunginosalle on rakennettu sähköasema, jossa kokeillaan uusi teknisiä ratkaisuja. Käytössä on aurinkovoimala ja asema pystyy reagoimaan sähköverkon vikatiloihin entistä nopeammin uuden tekniikan avulla.

Sähköasemalla kokeillaan Helsingissä uudenlaista suuren mittakaavan teknistä ratkaisua, jossa sähköverkon vikatila voidaan ohittaa automaattisesti.

Asemalla käytetään uusiutuvaa energiaa: sähköä saadaan rakennuksen katolle asennetuista 28 aurinkopaneelista ja lämmitykseen hyödynnetään muuntajien hukkalämpöä. Asema tarvitsee sähköä omaan käyttöön ja tekniikan pyörittämiseen.

Myös aseman sopivuuteen ympäristöönsä on kiinnitetty huomiota. Yksi merkki tästä on sähköaseman ympärille ensi vuonna graffitiaita, jolla asema kytketään paremmin ympäröivään kaupunkimaisemaan. Asema sijaitsee Vilhovuorenkadun päässä.

Kalasataman alueella kokeillaan monia uusia älykkään kaupungin ratkaisuja. Energiajärjestelmä yhdistää paikallista pientuotantoa, sähköautoilua tukevaa infrastruktuuria, sähkön varastointia ja älykästä siirtoverkkoa.

JAA