Kaartin Lasaretin kortteli sijaitsee Hietalahden torin vieressä.

Kaartin lasaretin historiallinen kortteli myynnissä Hietalahden torin vieressä

Helsingin keskustassa sijaitsevalle Kaartin lasaretin korttelille haetaan uutta omistajaa.

Senaatti-kiinteistöt myy Helsingin keskustassa sijaitsevan kiinteistön, joka käsittää kokonaisen korttelin Kampissa, Hietalahden torin vieressä. Kortteli käsittää tontin ja kuusi tontilla sijaitsevaa rakennusta. Kohde sijaitsee alle kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta osoitteessa Lönnrotinkatu 37.

Kohde muodostaa kokonaisen korttelin, joka tunnetaan nimellä Kaartin lasaretti. Nimitys viittaa korttelin alkuperäiseen käyttöön armeijan sairaalarakennuksena. Kortteli muodostaa ainutlaatuisen ja historiallisesti merkittävän kokonaisuuden. Vanhin rakennus on peräisin 1820-luvulta ja uusin 1940-luvulta. Korttelilla sijaitsevien rakennusten käyttötarkoitus on vaihtunut useaan kertaan. Viimeksi rakennuksissa on ollut toimistokäyttöä, mutta tällä hetkellä suurin osa rakennuksista on tyhjillään.

Tontti, jonka pinta-ala on 9 512 m², on asemakaavassa merkitty hallinto- ja virastorakennusten korttelialueeksi (YH). Voimassa olevan asemakaavan mukaan korttelilla on rakennusoikeutta 13 340 k-m². Korttelilla sijaitsevista rakennuksista kolme on suojeltu nykyisessä asemakaavassa.

Ostajaehdokkailla on mahdollisuus jättää kohteesta tarjous 4.3.2020 klo 15.00 asti.

Lisää aiheesta:

JAA