Jussi TwoSevenin teos muistuttaa muovipakkausten lajittelusta. Kuva: HSY

Jussi TwoSevenin citykettuteos muistuttaa muovipakkausten lajittelusta

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen tavoitteena on kierrättää 60 prosenttia kotien jätteistä vuoteen 2025 mennessä. Tätä tukemaan HSY tuo jäteautoihinsa sarjan taidetta, jonka avulla muistutetaan pääkaupunkiseudun asukkaita jätteiden lajittelun tärkeydestä.

Muovipakkausten lajittelun ja kierrätyksen kautta HSY saa materiaalia uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Keräys on vielä vapaaehtoista, mutta vuonna 2021 muovipakkausten keräys on pakollista pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kaikissa asuinkiinteistöissä, joissa on vähintään viisi huoneistoa.  Näistä kiinteistöistä jo 68 prosenttia on liittynyt muovipakkauskeräykseen omasta halustaan.

Taiteilija sai idean cityketusta jo suunnittelun alkuvaiheessa. TwoSevenin karhut, sudet ja muut luonnoneläimet ovatkin monille jo tuttuja kaupunkikuvasta.

– Ympäristöasiat ja kierrätys ovat minulle todella tärkeitä. Meidän pitäisi enemmänkin miettiä, miten pystymme käyttämään pakkauksia ja tavaroita uudelleen. Toivottavasti tämä citykettuteos inspiroi ajattelemaan myös sellaisia aiheita, taiteilija Jussi TwoSeven sanoo.

Lisää aiheesta
HSY

JAA