Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: Helsingin kaupunki / Antti Pulkkinen

Julkinen liikenne siirtyi talviaikatauluihin 14. elokuuta

Helsingin seudun joukkoliikenteessä tapahtui merkittäviä muutoksia 14. elokuuta, kun pääkaupunkiseudun liikenne siirtyi talviaikatauluihin. Samalla uudistuivat raitiolinjat ja Koillis-Helsingin bussilinjat. Muutoksia tapahtui myös muualla Helsingin seudun liikenteen (HSL) alueella.

Muutoksia raitiovaunuliikenteessä

Helsingin raitiolinjasto uudistui 14. elokuuta. Muutoksia tuli linjoille 1, 2, 3, 7 ja 9. Uudessa raitiolinjastossa on pyritty selkeyteen ja sujuvuuteen: tärkeimmille reittikaduille muodostuu kahden linjan yhdistelmänä tasainen ja säännöllinen vuoroväli. Kullakin raitiolinjalla on helppo matkustaa tärkeimpiin solmupisteisiin, joista matkaa voi jatkaa vaikkapa toisella kulkuvälineellä tai jalan.

Samalla kaikki raitiolinjat saavat alku- ja päätepisteensä, kun vanhoista niin kutsutuista rengaslinjoista luovutaan. Linjat 2 ja 3 eivät kulje enää kahdeksikkoa, ja linjat 7A ja 7B korvataan linjan 2 uudella reitillä ja uudella vanhaa seiskaa mukailevalla linjalla 7 (Länsiterminaali – Itä-Pasila).
Lisätietoa uudesta raitiolinjastosta

Muutoksia bussiliikenteessä

Bussilinjaston suurimmat muutokset tapahtuvat Koillis-Helsingissä, jossa otetaan käyttöön uusi bussilinjasto. Uudistuksen myötä suurimmalla osalla linjoista reitit muuttuvat, ja joillain linjoista muuttuu myös numero. Lisäksi joitain linjoja lakkautetaan ja korvataan muiden linjojen reittimuutoksilla.

Muutoksesta on kerrottu alueen asukkaille koteihin jaetulla infolehdellä, jota on saatavilla myös HSL:n palvelupisteistä ja Koillis-Helsingin alueen kirjastoista. Lisäksi muutoksista on koottu kattava tietopaketti HSL:n verkkosivuille.

Metroliikenteessä siirrytään takaisin talvikauden tiiviimpiin vuoroväleihin, jossa metrojunat kulkevat ruuhka-aikaan linjoilla Kamppi-Mellunmäki ja Ruoholahti-Vuosaari 5 minuutin välein ja yhteisellä osuudella Kamppi-Itäkeskus 2,5 minuutin välein.

Lisää aiheesta:

HSL:n uutinen


JAA